Мъчителни изчисления

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lz1wvm » 29.04.2009 20:09

Ипотеките трябва да ги правят в банките.Предполагам там ще ви дадат отговор за конкретната ситуация. :D
lz1wvm

Мнениеот ping » 30.04.2009 00:33

Mateev написа:Не съм съгласен. Цифрите, които съм цитирал по-горе за електропроизводството, са много отговорни и може да им се вярва. Дефакто нямам клиент, на когото електропроизводството да е по-малко от 1150 kWh/kWp, при това с всички засенчвания.

Все пак става дума за симулативни цифри и работа на централата, а не за реални.
Освен това, до сега не съм видял одит...., а съм виждал на всяка фирма, която присъства в интернет пространството и прави такива..., който одит да включва агубите в съоръженията за присъединяване....
PVSyst свършва на изходните клеми на инвертора.
Загубуте след инвертора в средно статистическия случай не са пренебрежио малки.
Почти нищо не се говори и за измерването на енергията.
Класически пример в централите от селските програми е да са 70 kW и от ЕРП да се предписва трафопост и меренето да е на страна 20 kV с токови трансформатори 20/5/5
Имате ли представа какво означава това?
Измервателната група е за номинален ток поне 10 пъти по-голям от максималния ток за централата. Да не говорим за режимите в които централата е доста под максималния си ток, а реалността през по-голямата част от времето е точно такава.

Има няколко направления по които се "цакат тези централи". Едното е техническото направление (описаните неща са част от него), а другото е административното направление.....

Но едва ли казвам нещо ново за повечето участници от форума.
ping

Мнениеот Beboko » 29.07.2009 14:51

70 kWp спокойно на извод НН на 200А прекъсвач. И меренето е на границата на парцела т.е. няма допълнителни загуби за пренос до ТП.
Beboko

Предишна

Назад към Слънчева енергия