Цени на изкупуване

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот EOS Technologies » 01.09.2008 00:22

Здравейте GGG,

ако разполагате с такъв капитал, тогава следните параметри може да бъдат по-интересни за вас:

Около 0.46^/kWh, за 20 години гарантирано изкупуване по закон, покрив за около 300kWp на разположение с договор за отдаване под наем. Няма ДКЕР, няма безкрайни процедури, няма инфлации от по 10% и повече, няма левове. Срок на изпълнение около 8 седмици (от плащане до изпълнение и пускане в действие).

При интерес от Ваша страна и подробности, моля контактирайте г-н Матеев лично.

Поздрави,

Иванов
EOS Technologies

Мнениеот Mateev » 01.09.2008 10:18

GGG написа:Въпросът ми към тебе е: Смяташ ли, че можем да добавяме мощности към съществуваща централа и да ги узаконяваме по опростена процедура и скъсени срокове.

Процедурата за добавяне на мощност е същата като процедурата за ново строителство. Пак си има визи, проекти, строителни разрешения, 72 часови проби, присъединяване и т.н.

Единственото, с което трябва да се съобразите още от началото, е мощността на трансформатора и сеченията на кабелите. Тоест добавете мощност и сечения, за да можете в бъдеще да се присъединявате към вече изградения трафопост.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1wvm » 04.11.2008 20:40

Виж аз до какво стигнах във сметките си. Изхождам от презумцията, че идва на власт правителство и поемат ясен ангажимент поне 4 години да не пипат цената. След това следващото може максимум с 19% да понижи цената за 4 години, но не я пипа.

GGG--твоите сметки са си твои сметки(както и моите) за мен не е правилно да връзваме нашите сметки с политиката и най вече смяната на правителствата.Има протокол който в европа е валиден и смятам че ние сме тези които трябва да подтикнем държавниците към положителни действия (улесняване на процедури . законово уреждане . вдигане на изкупната цена и др.)
Поздрави.
lz1wvm

Предишна

Назад към Слънчева енергия