За аргументи против bist du auf dem falschen Platz(не си на правилното място) ми се струва...не знам
Пробвай някой форум за въглища или нефт
Майтап, разбира се...
Аргументи против улавянето на соларната енергия и ВЕИ наистина няма много, но все пак може да се намерят.
Например, има хора, които ги дразни гледката на фотоволтаични паркове, поради една причина или друга.
Един проблем с дистрибутивната енергетика, каквато се целим да стане ВЕИ базираната енергетика, е че ако се повреди мрежата някъде между основната централа и консуматорите, и се пратят хора да оправят нещата, енергия подадена от консуматорската страна може да ги навреди.
Друг голям проблем е, че мрежите по които тече живителния сок на обществото, не са конструирани да носят голям товар от потребилската страна.
За да се навлезе наистина в един възобновяем режим на захранване на една нация да речем, е нужен огромен труд за да се направи мрежата "Умна" и стабилна, за да се предотвратят проблеми от рода на посочените.
Също, в този форум е ставало въпрос за приложението на ВЕИ на гърба на данъкоплатците и обществото като цяло, и до голяма степен аз не съм съгласен с идеята, но не толкова когато става въпрос за малки инсталации, а по-скоро когато става въпрос за МегаВ-Проекти. В България например, има голям интерес за Мега проекти от Хамериканска и Швабска страна. Такива централи може съвсем спокойно да се погледнат като магистрала за мангизи от БГ към запада. Идват, инсталират си системите, които те са си произвели, ползват нашата евтина земя и перфектни бизнес условия и народа удева.
Бития бит, е*%я...