UPS като инвертер към 220 V ???

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: UPS като инвертер към 220 V ???

Мнениеот Mateev » 18.10.2014 23:30

Аз използвам APC UPS-и от над 15 години. Във фирмата ми има десетки. Някои от тях са на повече от 10 години - просто на всеки 4-5 години им сменяме акумулаторите. Използвам 2.2 киловатовия модел и съм много доволен.

У дома също използвам няколко APC 2.2 kW UPS-и в комбинация с 60 kW генератор. Може да ви се струва невероятно, но у дома и във фирмата сървърите не са спирали да работят по причина спиране на тока може би вече 8 или 10 години. UPS-ите имат една единствена задача - да държат 7-те секунди, необходими за запалването на генератора.

Иначе спирания или мигвания на тока бол - поне по 10-15 пъти на месец. А зимно време или по време на буря у дома тока спира понякога за по 3 дена. Живея на Етъра и при тежки МТО условия електропровода угасва, но аварийните бригади първо хукват из града, а ние на Етъра сме 9-та глуха. Тозно заради едно такова спиране на тока по време на една Нова Година преди 8-9 години си купих генератора, и от тогава се родих.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Re: UPS като инвертер към 220 V ???

Мнениеот saraneron » 19.10.2014 04:37

Преди 20 години монтирахме 200киловата упс-и с една стая акумулатори и като спре токът минаваме на тях докато запали дизела ама упса не иска да се откаже да подава захранване ,защото не харесва стъбилността и формата на напрежението от дизела,голям проблем си беше!Другият проблем ,неможем да изписваме нафта, паметта на компа на упса не се триеше!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Предишна

Назад към Слънчева енергия