БЪДЕЩЕТО ...................

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: БЪДЕЩЕТО ...................

Мнениеот POPOVOOD » 29.09.2012 22:11

Lupus написа:Дали да не прекръстим темата на "Откровения след 4х100 със салатка"?

Синдромът на алкохолна зависимост е съчетание от телесни, поведенчески и мисловни разстройства, при които употребата на спиртни напитки придобива много по-висок приоритет за дадено лице, отколкото други видове поведение, които в миналото са имали по-висока стойност. Няколко са основните характеристики на заболяването:

1. Влечение (нарича се още психическа зависимост) да се приема алкохол, за да се промени съзнанието, психическото или физическо състояние на човека
2. Толеранс - промяна в поносимостта на организма, която се изразява в необходимост от приемане на все по-големи количества до определен етап (повишаване на толеранса), след което ефекта на опиянение се постига от приемането на по-малко количество алкохол.
3. Абстинентен синдром - физически и психичен дискомфорт при липса на алкохол в организма
4. Телесни увреждания - предизвикани от дългогодишната злоупотреба
5. Нарушение в социалното функциониране - проблеми в семейството, загуба на приятелска среда, работно място и др.

Lupus, в миналото поведението ти имало ли е по-висока стойност, щом директно свързваш изказванията във форума с алкохол?

Поздрави и успех!
POPOVOOD

Мнениеот Lupus » 29.09.2012 22:56

POPOVOOD написа:
Lupus написа:Дали да не прекръстим темата на "Откровения след 4х100 със салатка"?

Синдромът на алкохолна зависимост е съчетание от телесни, поведенчески и мисловни разстройства, при които употребата на спиртни напитки придобива много по-висок приоритет за дадено лице, отколкото други видове поведение, които в миналото са имали по-висока стойност. Няколко са основните характеристики на заболяването:

1. Влечение (нарича се още психическа зависимост) да се приема алкохол, за да се промени съзнанието, психическото или физическо състояние на човека
2. Толеранс - промяна в поносимостта на организма, която се изразява в необходимост от приемане на все по-големи количества до определен етап (повишаване на толеранса), след което ефекта на опиянение се постига от приемането на по-малко количество алкохол.
3. Абстинентен синдром - физически и психичен дискомфорт при липса на алкохол в организма
4. Телесни увреждания - предизвикани от дългогодишната злоупотреба
5. Нарушение в социалното функциониране - проблеми в семейството, загуба на приятелска среда, работно място и др.

Lupus, в миналото поведението ти имало ли е по-висока стойност, щом директно свързваш изказванията във форума с алкохол?

Поздрави и успех!

Трудно ми е да свържа изказванията ти с нещо друго. По-тежкото, с което могат да се свържат е вече диагноза, ама не е по моята специалност.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот POPOVOOD » 30.09.2012 01:02

Lupus написа:Трудно ми е да свържа изказванията ти с нещо друго. По-тежкото, с което могат да се свържат е вече диагноза, ама не е по моята специалност.

Със сигурност ти е трудно - но моля те, най-любезно, прегледай пак постинга за положителното мислене малко по-горе!

Поздрави и успех!
POPOVOOD

Мнениеот Mateev » 02.10.2012 20:42

И аз непрекъснато се опитвам да мисля положително, но четейки горния постинг първосигнално си помислих следното:

1. Да не би на земята да има и друга държава, която се казва България
2. Или пък да не би доклада да е правен по нечия поръчка
3. Толкова много глупости, събрани на едно място, скоро не бях виждал

Ето я и моята прогноза за 2030 г.:
"Най-после стадото овце, наречено бъргазлии (или бирари, бакали, бъгави или нещо подобно) осъзна, че овчаря им ги стриже много ниско, и се надигнаха в революция под надслов "стига стригане - искаме да го смените с доене".

Рекламна агенция "ББ Завинаги"
Заповядайте да се посмеете в най-голямата зоологическа градина на света, разположена на 111 хиляди квадратни километра, и да чуете как ББлее народа.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот saraneron » 02.10.2012 21:59

Бойко е само машата,той докато разбере какво е чужд инвеститор в БГ му трябваха 4 години !
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот dvdimitrov » 03.10.2012 23:11

То, като гледам ......май няма смисъл човек да дава идеи.....и да казва истини......всичко е обърнато на мохабетчийница!?!?!?!?!
dvdimitrov

Мнениеот evergreen » 06.10.2012 19:20

Размишленията на г-н Матеев от части ми заприличаха на една книжка, която четох наскоро "Богат татко Беден татко", като в случая разликата се дължи на това, че той прави заключения базирани на лични заключения а и използва технически и математически методи за да се обоснове, което на мен като инженер ми помага да го разбирам по-лесно. Твърде млад съм за да давам свой формули за оптимизирането на чуждото "ПМО", но за 25-те си години осъзнах , че е много по-трудно да осъзнаеш колко по-лесно е да използваш информацията, която те залива, и която хората споделят БЕЗПЛАТНО, отколкото практическата и реализация и лично доразвиване след това.
По отношение на енергийната автономия, освен образованието, ми което е свързано пряко с възобновяемите енергийни източници, а и личната ми позиция по въпроса е причината да съм с двете ръце ЗА. Неприятното, е че монополизирането и канализирането на човешкото мислене ни пречи да видим колко МНОГО енергия има точно около нас и директното и преобразуване ще струва много по-малко отколкото централизирането и пренасянето на енергия произведена от гориво-зависещи и технологично опасни източници.
Благодаря на всички, споделящи личните си открития от какъвто и да е характер тук. Ще продължавам да следя темата с интерес.

Поздрави
evergreen

Мнениеот NRG » 11.10.2012 02:43

Ех, интересно тръгна темата, но се увъртя в една каша...ум да му зайде на човек. Относно позитивизма, добре се посмяхме, но има и по-важни неща. Например, да се съсредоточим върху алтернативните методи за генерация, дистрибуция и съхранение и да наблегнем на автономността и децентрализацията във всичко. Нали така почна темата? Халюцинациите за полезно-действието на централно координирани системи, причинени до голяма степен от 'излишъка' на 20-и век, са основен проблем във всеки аспект на нашето битуване - от политика та чак до Господ (който и да си изберем). В нашата 'малка весела страна' /Божан Петров/, тези две крайности се пресичат, за добро или много, много лошо.

Относно случайностите - Часовниковия механизъм на вселената, с други думи предсказуемостта на нелинейни системи, бе разбит окончателно с откритието на хаотичните приnципи през началото на 60-те години (виж http://journals.ametsoc.org/doi/pdf/10.1175/1520-0469%281963%29020%3C0130%3ADNF%3E2.0.CO%3B2 - цитиран над 10 000 пъти!!!).

И така, относно важните неща...
Напълно подкрепям идеологията на Матеев. Моите предсказания за бъдещето обаче не са така позитивни, както от постовете за студения синтез и реформите в образователната система, дори и не са толкова позитивни, както и тези на Матеев. Според мен, страданията тепърва започват, една от причините за които, смея да посоча, е именно дълбоката вяра в централен виновник за всичко в нашата, богата иначе, народо-психология. Но, важните обективни причини са, че свършват евтините времена + нарастват напреженията между религиозните фанатици от християнския, както и мюсюлманския фланг (свързани с първото) + необратимите промени в климата вече започват да ни тресат сериозно.
NRG

Мнениеот backo » 14.10.2012 11:58

Я и аз да посетя групата на анонимните фотоволтаици, да си поиза... чувствата.
Аз съм израснал с идеите за автономни системи. През летните ваканции съм чел Я.И.Перельман на свещи. Правил съм 4.5В инсталация, ветрогенератор от дрелка "Pico", свързвал съм последователно фотоволтаици от счупени елки. Сега имам по-големи успехи. Отказах да дам 600лв на монополиста, похарчих ги за фотоволтаик и инвертор. Енергията, която ползвам, е няколко вида:
1. Безплатна със смешна инвестиция - топлоенергия, когато грее слънце.
2. Безплатна със скъпа инвестиция - електроенергия, когато грее слънце.
3. Безплатна трудоемка - дървата и клечките си искат хамалогия.
4. Скъпа - електроенергия когато не грее слънце, или когато консумираната мощност е голяма.
5. Химическа - плаща се, носи се в бутилки или туби от далече и мирише лошо. :)
Тук прозира проблема с акумулирането на енергия, споменат от г-н Матеев. Ако съм му комшия, не ща да ми продава ефтин ток тогава, когато не ми трябва. Сметката (капацитет*цикли)/цена на мен все не ми излиза. Май ще му се наложи да инвестира в натриево-серни акумулатори. Стискам палци да не ги простуди. Ако план 2030 беше факт, согурно в някой институт щеше да работи прототип на газов акумулатор. Реверсивна горивна клетка, с други думи казано. Много платина, $$$...
backo

Мнениеот backo » 14.10.2012 11:58

Виж, с акумулирането на топлоенергия нещата изглеждат по-лесни, но пък доста трудоемки. И пак остава проблема "зима" - нито грее, нито топли. "Зима, зимааа, не дава"- казваше дядо ми. Няма да се мине без химическа енергия, било то нефт, въглища или дърва. Дори да се ползва сезонен термоакумулатор, няма как да се направи сезонен електроакумулатор. За да може да съществува автономна система, тя трябва да включва всички елементи на съществуващата централизирана, вкл. ТЕЦ и ПАВЕЦ. Това е то. Цивилизацията е сбор от средства за елиминиране на случайности - живеем при константна температура, работим константно време, пътуваме за работа константно време, ядем едно и също , обличаме се с едни и същи дрехи, печелим и харчим константни пари, дори когато не работим. Или поне такива са зададените цели. Пищим, когато природата надвива цивилизацията, например с един снеговалеж малко над средностатистическия. И, понеже все пак закона Божи е същия, като този в джунглата, случайността пак плува някъде най-отгоре, под формулировката "бизнес риск". Г-н Матеев е прав за всичко. Само едно не разбрах: Кое е първичното - положителната емоция или парите във формулировката за успех? Защо трябва да забравя за емоциите, за да изкарам пари, та да работя с удоволствие и за удоволствие? Аз мисля, че човек трябва да върши това, което му е приятно и в което е силен. А не да се тъпче в безкрайната спирала на "растежа" , някъде около границата на компетентността си, или далече извън нея, както правят политиците. Ама те, "всичките са маскари". Явно за 100г. нищо не се е променило. Преди 20г., слушайки някакво обсъждане на личността на Луканов в една кръчма, ми хрумна една идея - няма значение колко е умен, има значение за какво се бори. За съжаление второто става ясно или късно, или никога.
backo

Мнениеот lz1wvm » 14.10.2012 20:46

Хубаво е да се знае миналото,но не и да се злоупотребява с него.Явно така правят нашите политици,постоянно се обвиняват,кой какво направил,как го направл,защо и т.н.А човек за да върви напред(горе долу в правилната посока към бъдещето),е хубаво да си знае миналото,и да се поучи от него,а не да злоупотребява с него.
...За да може да съществува автономна система, тя трябва да включва всички елементи на съществуващата централизирана, вкл. ТЕЦ и ПАВЕЦ. Това е то....

До колкото си спомням навремето дядо беше ПАВЕЦ(качваше дървата до печката),а баба беше ТЕЦ-а.И това беше автономна система.Сега и аз се опитвам да правя същото.Централизираната гледам да я ползвам по рядко.Но остава въпроса,на къде вървим...най вероятно към бъдещето,но какво ще е то...
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот backo » 14.10.2012 22:12

:) Защо слагаме дърва в печката? Защото не могат да влезнат сами.
Имаше едно разказче на Карел Чапек...дядо и баба кроманьонци в пещерата стигат до извода: "На зле върви света, види му се края". И така, 10Е5 години по-късно, все си е същото. :)
backo

Мнениеот estqwerty » 17.10.2012 21:59

http://www.ka6tata.com/energiina-efekti ... ticle/1102

... “Стакато” е прилагането на технолгията в многофамилни сгради, които са топлофицирани*. Не, няма отделни тръбички, които да свързват банята на всеки апартамент с колектор на покрива – напротив – цялото колекторно поле е обединено и отвежда топлината в огромни бойлери в подземията на сградите. Там водата се съхранява и натрупва топлинна енергия." ....

*от тук нататък всичко се обърква :)
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот backo » 19.10.2012 16:00

Обърква се от т.нар. "етажна собственост" и от способността и да взима решения. Технически всичко е точно - ефективния терморезервоар е един голям, няколко малки са си чиста проба радиатори.
backo

Мнениеот shodan » 01.11.2012 18:04

Наистина може да има паралелна България като гледам цифрите.Но реалността за един страдностатистически българин горе-долу се отъждяствява и с моята кратка история: дипломирах се в ТУ-София това лято. След което започнах работа в една проектанска фирма като бях препоръчан там от доцента ми в университета. След месец ми предложиха и първия договор 600лв(бруто),което е горе долу 470лв(нето). Категорично отказах,като за мене това беше обида.И какво си мислете,че правя сега? Намирам се в jobs.bg и паралелно във Вашия форум, та така вече няколко месеца :) Та се чудех дали да си направя 30kWp централа или да си купя зимни обувки понеже съм останал с едни скъсани маратонки :D . И като се има впредвид,че това е състоянието на около 90% от българското население не виждам за каква автономия и какви инвестиции говориме. Мислите ли,че на 3-4-5% от заможни българи им пука дали тока им е с 20лв по-скъп или по-евтин?? Бизнес по цървули не се прави,а гладния няма как да стигне до философските изводите на г-н Матеев(това не е сарказъм!). Как така българина се оправя в белите държави пък тук бива задушаван? Лично за мене държавата отдавна е разпродадена и разпокъсана! Отрудения българин мяма как да скочи на протест, защото знае, че отсъства ли днес от работа го гонят.А изгонят ли го вкъщи го чакат детски гърла и всичко на фона,че българина като цяло няма никакви спестявания! Чудил съм се за варианта да събера малък капитал от студентска бригада и да започна нещо тук,но в същия момент знам,че отида ли там просто ще остана и ще направя ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО за да остана,защото знам какво ме очаква тук. С други думи съм потенциален емигрант. Радвам се все пак,че има хора като гн-Матеев,че ми писна само от заможни мутри и дегенерати. Бог да пази България,но аз няма да обрека евентуалните си наследници на мизерия. Моите родители работиха и изстрадаха(и ще продължат) достатъчно за да поемам и аз кръстта,а оттам и техните внуци. 23г. надежди и издевателства стигат!
Живот и здраве след години дано напиша мнение как съм си проектирал и изградил система за моята къщя....някъде по света :)
Последна промяна shodan на 01.11.2012 20:12, променена общо 1 път
shodan

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчева енергия