2050 г. - Краят на петролното човечество

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 18.06.2009 16:58

Знам и наистина си върши работата, но нали ти казвам: като го хванеш. :lol:
ferdy

Мнениеот misho_dim » 11.07.2009 09:59

Здравийте!!! на всички филма съм го гледал много е поучителен и отразява реалноста която идва. За петролната независимост съм привърженик на един проект клетката на Джо задвижване на ДВГ чрез лъчиста радиална енергия изработва се клетка от спец стомана връзва се към акомулатора пълниш с вода и синтеза е на лице няма водород... още съм прохождащ и там и тук но технологията я има със сигурност но я крият...
misho_dim

ЗДРАВЕЙТЕ

Мнениеот МИЛЕН ЖЕЛЕВ » 16.08.2009 00:11

КАКВО СТАНА С ОБИДИНЕНИЕТЕ,ЕДНА СЕРИОЗНА И ВАЖНА ТЕМА,,КАТО НЕ ПОДЦЕНЯВАМ,ТЕМАТА ЗА РАКИЙКАТА /ПИ6А С ГОЛЕМИ БУКВИ НО НЕ КРЕ6ТЯ,ПО ТЕХНИ4ЕСКИ ПРИ4ИНИ/КОЯТО АЗ БЕЗКРАЙНО УВАЖАВАМ,КАТО ПОТОМЪК НА СТАРИ РАКАДЖИИ,МАКАР И ОТ ГОДИНИ ДА САМ ДАЛЕ4 ОТ НЕЯ В ГЕОГРАФСКО ИЗМЕРЕНИЕ?ПОЛУ4И ЛИ СЕ НЕ6ТО ОТ ЗАМИСЪЛА ТЪЙ -КАТО РАЗПОЛАГАМ С ПРЕКРАСЕН ТЕРЕН В РАЬОНА МЕЖДУ СТ.ЗАГОРА И 4ИРПАН В ПОДНОЖИЕТО НА 4ИРАНСКИТЕ ВЪЗВИ6ЕНИЯ,С НАКЛОН 10% ИЗБИРАН СПЕЦИАЛНО ЗА ЛОЗОВ МАСИВ,НО МНОГО ПОДХОДЯ6Т ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА 1 МЕГАВАТ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕЛЕКТРОПРИНОСНАТА МРЕЖA
МИЛЕН ЖЕЛЕВ

Re: ЗДРАВЕЙТЕ

Мнениеот Lupus » 16.08.2009 00:29

МИЛЕН ЖЕЛЕВ написа:КАКВО СТАНА С ОБЕДИНЕНИЕТО? ЕДНА СЕРИОЗНА И ВАЖНА ТЕМА, КАТО НЕ ПОДЦЕНЯВАМ, ТЕМАТА ЗА РАКИЙКАТА. ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, НО НЕ КРЕЩЯ, ПО ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, КОЯТО АЗ БЕЗКРАЙНО УВАЖАВАМ, КАТО ПОТОМЪК НА СТАРИ РАКИДЖИИ, МАКАР И ОТ ГОДИНИ ДА СЪМ ДАЛЕЧ ОТ НЕЯ В ГЕОГРАФСКО ИЗМЕРЕНИЕ.ПОЛУЧИ ЛИ СЕ НЕЩО ОТ ЗАМИСЪЛА ТЪЙ КАТО РАЗПОЛАГАМ С ПРЕКРАСЕН ТЕРЕН В РАЙОНА МЕЖДУ СТ.ЗАГОРА И ЧИРПАН В ПОДНОЖИЕТО НА ЧИРПАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ, С НАКЛОН 10% ИЗБИРАН СПЕЦИАЛНО ЗА ЛОЗОВ МАСИВ, НО МНОГО ПОДХОДЯЩ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА 1 МЕГАВАТ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖA

Преди да мислиш за централи, не е ли по-добре да помислиш за образованието си и да наблегнеш на правописа?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот МИЛЕН ЖЕЛЕВ » 16.08.2009 13:19

ami v sportoto v st.zagora ni y4ixa kak da se borim i kak da im 4upim glavite a ne kak da pi6em, i vypreki 4e sym ve4e na godini, sam v dobra forma vse-o6te ,poviarvai mi :evil:
МИЛЕН ЖЕЛЕВ

Мнениеот Lupus » 16.08.2009 13:52

МИЛЕН ЖЕЛЕВ написа:ami v sportoto v st.zagora ni y4ixa kak da se borim i kak da im 4upim glavite a ne kak da pi6em, i vypreki 4e sym ve4e na godini, sam v dobra forma vse-o6te ,poviarvai mi :evil:

Значи си сбъркал форума! Преориентирай се докато е време. Доколкото съм чувал, по Разградско все още организират "мазни" борби. :D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот valka » 18.08.2009 21:54

Да се задоволят енергийните нужди на цялото човечество, завинаги. В името на тази утопична цел учени вече години се опитват да създадат т.нар. "изкуствено листо" - система, която да произвежда чиста енергия, имитирайки фотосинтезата, пише британският в. "Гардиън".

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2363751

А тука една инициатива на Google в борбата с климатичните проблеми и краят на петрола - концентрация на слънчева енергия върху вода.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2186671
valka

...

Мнениеот Gio » 18.08.2009 21:59

...това са неща от много време - много време... съвсем на друго ниво са поставени стремленията и технологиите в момента... Вести.бг просто си запълват страничките с това...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот valka » 18.08.2009 23:07

Ако е така .... съжалявам. Идеята ми беше да вкарам мненията по темата, че нещо се разводниха и затова сложих набързо неща, които ми се сториха интересни .
А що се отнася до Google, от 2006 г. те разработват стратегия за развитието на ВЕИ. Основно слънчевите технологии - пример за което е Googleplex.
http://www.google.com/corporate/solarpanels/home

Наздравичка..
valka

Мнениеот ReeT » 24.08.2009 22:15

Петролната криза не е най страшното което идва погледнете увеличението силата в пъти на природните бетствия кризата за питеина вода е савсем близо та дори и в БГ колко струва кило минерална вода?
ReeT

Мнениеот Mateev » 01.09.2009 15:20

Кризата с водата не е криза (поне в България). Ако наистина я закъсаме, всеки може да си бодне сондаж и да си полива доматите. Отделно дето с елементарни средства (пясъчни филтри и малко хлор) всеки може сам да си пречисти водата така, щото да става за пиене. След като досега това не е станало масова практика, значи няма криза.

Според мене НЯМА криза за питейна вода дори и на световно ниво. И ако някъде наистина няма вода, причината не е в кризата, а в лошо организираните доставки.

Ако въобще има проблем, то това е проблема с дъждовната вода. Промяната на климата изсушава огромни региони и дърветата измират. Това от своя страна води до намалено производство на кислород. Това е истинската криза и това е нещото, с което човечеството все още не е измислило начин да се пребори. Иначе с поливането на доматите и с питейната вода все още можем да се справим. Тука на помощ идват и фотоволтаиците, които могат да захранват сондажни помпи буквално във всяка една точка на планетата.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот valka » 03.09.2009 21:15

"Стъпили сме върху педала за газта и направо летим към бездната", каза Бан Ки-мун пред участниците в Третата международна конференция, посветена на климата, която от 31 август протича в Женева.
http://dnes.dir.bg/2009/09/03/news5017582.html

Според мен не недостигът на вода, а прекалено многото вода след стопяването на полюсите ще е проблем. Трябва да се вземат глобални мерки - в частност и в България. А като гледам тази таблица от 10 август
http://www.evroprogrami.com/documents/P ... 8_2009.pdf

излиза, че одобрените проекти по 311 и 312 са нула. Финансирани проекти също - нула. Събраха се две нули на едно място. Сещате се на вратата на кое помещение висят две нули?
valka

Мнениеот Mateev » 04.09.2009 19:00

Сега остава само да ни сложат и един среден пръст между двете нули .......
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ReeT » 04.09.2009 23:17

то аз не съм казал че ме засяга някак липсата на вода дори нама водомери в нашия град то и няма как да сложат водата е с качество на промишлена водомерите се запушват за месец 2 просто в африка, индия и австралия става доста зле
ReeT

Мнениеот NRG » 31.05.2010 01:37

Пуснах си го филма за поредния (16и??) път и не забелязах да ми писва. :)

Интересно ми е, че не е коментирано преди мен, че филма прогнозира отчасти пика на камбанената крива на продукцията на петрола, която се случи в края на 2008. Тогава международните банкери и политици ни казаха, че проблема бе някаква недомислена(по-скоро добре измислена) икономическа игра, когато наистина проблема е бил (мое мнение, не ангажирам никого) пика на Хуберт.

Как смятате ще продължи небрежеството спряму това бедствие, пред което сме изправени? Някакви прогнози, конкретни сценарий?

Според мен, ние сме в средата на проблема, но той бива изкуствено отлаган поради една или друга причина. Според мен, вместо някой висшестоящ да се покаже на световния екран и да огласи края на евтината петролна ера, власт-имащите си мълчат и очакват голямото пиршество с идните войни и прочие глобални катаклизми, от които ще се извадят огромни дивиденти.

Дано да не съм прав, дано.
NRG

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчева енергия