Mateev написа:Схемата на СТС отдавна плачеше да бъде разширена и доразвита. Това е един добър опит, но в него все още липсват важни моменти. Например не е упоменато, че ел. проекта по присъединяването се съгласува в ЕРП-то и там се губи около месец. Няма го идейния проект, който е необходим за предварителния договор. Няма го участъка със събиране на оферти и с направата на бизнес-плана по субсидиите. Няма го самото чакане за утвърждаване на субсидията и след това получаването на кредит.
Въобще отдавна се каня да седна и да усъвършенствувам схемата, но все не ми остава време. Но явно трябва да го направя, защото ми писна всеки ден да печатам на потенциални клиенти тази схема и да дорисувам на ръка липсващите квадратчета.
Това за идейния проект - не е необходим такъв за предвар. договор.
Единственото, което могат да поискат е допълн. информ. по Чл... (не ми се рови за точния член).
Всичко това е определено в наредба 6..., няма никакъв идеен проект.
Идеен проект е сериозна приказка.
По идеен проект се взема разреш. за строеж за всякакъв обект - чл.142 ал.2 от ЗУТ
Не може да изготвиш проект преди становището и предвар. договор и той да е идеен проект според наредбата за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
Допълнителната техническа информация, която трябва да дадеш съвсем не е "идеен проект".
Не съм защитник на дружествата, но в продължение на почти една година според мен "без да искат" спестяваха процедура на PV ентусиастите, някои продължават да го правят.
Според Наредба 6 за производители при подаване на искане за проучване в едномесечен срок съвсем не трябва да получите предварителен договор. Наредбата повелява единствено и само да получите становище. След това подавате искане за изготвяне на предварителен договор и срока за това е 15 дни.
Дано тези които все още изготвят направо предвар. договор не четат форума.