Бунтът и ние

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Re: Бунтът и ние

Мнениеот Markov » 26.02.2013 19:41

Lupus написа:Да, ето това е типичния комунистически начин на мислене! В най-лошия му вариант - Сталинския. Няма аргументи - има лепене на етикет "Враг на народа". Ако този диалог се водеше преди 30 години - това щеше да е "проводник на буржуазната идеология", сега е "червеногъзковец". Има ли разлика? Ами не! Все същото скудоумие и сляпа защита на "правата линия на Партията". Драги ми Марков - истинската демокрация предполага да се чува мнението на демоса. Независимо дали ти харесва или не. И разбира се, когато това мнение е мнението на болшинството - да се реализира в решения и те да се изпълняват. Иначе идва диктата на улицата и анархия.

Лупус , не смяташ ли че е много нагло един комунист да обвинява друг НЕкомунист в сталинистки начин на мислене. Все едно крадеца вика дръжте красеца. Не приемам човек, който по инерция от изминалите години членува и пише с главна дума партията да ме обвинява в разни дивотии от техния си репертоар.
А иначе има доста от твоите постинги, които ми допадати съм съгласен с тях.
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 26.02.2013 19:49

Markov написа:
Lupus написа:Да, ето това е типичния комунистически начин на мислене! В най-лошия му вариант - Сталинския. Няма аргументи - има лепене на етикет "Враг на народа". Ако този диалог се водеше преди 30 години - това щеше да е "проводник на буржуазната идеология", сега е "червеногъзковец". Има ли разлика? Ами не! Все същото скудоумие и сляпа защита на "правата линия на Партията". Драги ми Марков - истинската демокрация предполага да се чува мнението на демоса. Независимо дали ти харесва или не. И разбира се, когато това мнение е мнението на болшинството - да се реализира в решения и те да се изпълняват. Иначе идва диктата на улицата и анархия.

Лупус , не смяташ ли че е много нагло един комунист да обвинява друг НЕкомунист в сталинистки начин на мислене. Все едно крадеца вика дръжте красеца. Не приемам човек, който по инерция от изминалите години членува и пише с главна дума партията да ме обвинява в разни дивотии от техния си репертоар.
А иначе има доста от твоите постинги, които ми допадати съм съгласен с тях.

И как стигна до това прозрение, че съм комунист и членувам в партии? Би ли се аргументирал?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Joro762 » 27.02.2013 00:16

Колеги пазете сили за бунта не се хабете ;че нас чака .
Joro762

Мнениеот Vandal » 27.02.2013 09:30

Markov, Lupus, Познавам ви и двамата.
И двамата имате свой частен бизнес и смело мога да заявя че никой от вас няма комунистически възгледи.
Аватар
Vandal

Мнениеот Markov » 27.02.2013 09:59

Добре. Щом е така , моля да бъда извинен :)
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 27.02.2013 10:00

Vandal написа:Markov, Lupus, Познавам ви и двамата.
И двамата имате свой частен бизнес и смело мога да заявя че никой от вас няма комунистически възгледи.

Ти поне ми знаеш възгледите от другия форум. Тези идеи за отстраняването на партиите временно от управлението, нова конституция, президентска република, граждански контрол - всичко това, което иска улицата сега, аз го развих там преди 7-8 години. И после по различни поводи няколко пъти го повтарях. В момента, в който царя дойде на власт се видя на къде вървят нещата. Ако искаш извади написаното тогава от мен и му го прати на Марков да се просвети малко, преди да продължи да раздава етикети. А идеята щом някой не ми харесва как мисли (или че мисли въобще) ще го обявим за "враг на народа" (боржуа, комунист, империалист - според модата на деня) е проява наистина на най-див комунизъм. Или на откровена простащина и скудоумие. От тук до идеята за лагерите има само една крачка!
//Добавено
Намерих дискусията и сам се учудих как сме прозрели нещата преди цели десет години! Удивително!
Предлагам на всеки да прочете дискусията - като че ли е от вчера!
http://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB% ... D0%B8.html
А ето и това, за което писах по-горе. Ако това са комунистически идеи - и сега, след 10 години аз продължавам да стоя зад тях!
Post #13.jpg
Post #13.jpg (49 KiB) Прегледано 13352 пъти

Ако нещата се бяха случили тогава, може би щяхме да сме с 10 години напред, а не в същото блато. За съжаление надцених обществото!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Markov » 27.02.2013 16:18

Lupus написа:
Lupus написа:
И как стигна до това прозрение, че съм комунист и членувам в партии? Би ли се аргументирал?
[/quote]

Лупус,
Не мислех да задълбавам след като се извиних, но щом продължаваш сега ще ти обясня:
1. Не съм писал, че членуваш сега в някаква партия, а това че изпозваш пълен член (членуваш) и пишеш с главно "П" името на единствената едно време комунистическа партия.
2. Не считаш , че нещо добро има направено през последните 23 години ( от 89 г.) насам, след като беше премахнат прословутият чл.1 от тогавашната конституция.
3. Забелязал съм, че само комунистите обиждат другите хора, че за комунисти. Измислят им членски книжки или молби за кандидатстване и др.
Съжалявам , но това ми бяха аргументите.
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Markov » 27.02.2013 16:46

Lupus написа:
Vandal написа:Markov, Lupus, Познавам ви и двамата.

Ти поне ми знаеш възгледите от другия форум. Тези идеи за отстраняването на партиите временно от управлението, нова конституция, президентска република, граждански контрол - всичко това, което иска улицата сега, аз го развих там преди 7-8 години. И после по различни поводи няколко пъти го повтарях. В момента, в който царя дойде на власт се видя на къде вървят нещата. Ако искаш извади написаното тогава от мен и му го прати на Марков да се просвети малко, преди да продължи да раздава етикети. А идеята щом някой не ми харесва как мисли (или че мисли въобще) ще го обявим за "враг на народа" (боржуа, комунист, империалист - според модата на деня) е проява наистина на най-див комунизъм. Или на откровена простащина и скудоумие. От тук до идеята за лагерите има само една крачка!
//Добавено
Намерих дискусията и сам се учудих как сме прозрели нещата преди цели десет години! Удивително!
Предлагам на всеки да прочете дискусията - като че ли е от вчера!
http://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB% ... D0%B8.html
А ето и това, за което писах по-горе. Ако това са комунистически идеи - и сега, след 10 години аз продължавам да стоя зад тях!
Post #13.jpg

Ако нещата се бяха случили тогава, може би щяхме да сме с 10 години напред, а не в същото блато. За съжаление надцених обществото!

Драги Лупус,
Добре. Накараме да прочета какви мъдри и далновидни прозрения си имал преди около 10 години. Само че по това време се провеждаха местни избори, а ти си разсъждавал съвсем адекватно за парламентарни и президентски избори.?
Можеш тези прозрения да ги публикуваш в книжка за да ги четат и спазват сегашното и идните поколения. Хвала на теб.
Пишеш , че си надценил обществото, но може би надценяваш себе си.
Нека сега да говорим за бунта и нашето отношение към него, а не за себе си.
Точка.
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 27.02.2013 22:09

Markov написа:
Lupus написа:

Лупус,
Не мислех да задълбавам след като се извиних, но щом продължаваш сега ще ти обясня:
1. Не съм писал, че членуваш сега в някаква партия, а това че изпозваш пълен член (членуваш) и пишеш с главно "П" името на единствената едно време комунистическа партия.
Това наистина ме разсмя! Прегледах си постовете и никъде не видях да съм писал нещо за БКП или БСП. Още по-малко с главно П (ама знам ли, може и да съм натиснал някъде Shift по грешка). Виж, ако ми покажеш как се пише съществително от женски род (партия) с пълен член, това ще е принос в българския правопис. (език мой, враг мой) :D
2. Не считаш , че нещо добро има направено през последните 23 години ( от 89 г.) насам, след като беше премахнат прословутият чл.1 от тогавашната конституция.
Считам че има, но не това беше идеята на поста. Исках да покажа с какво партиите на прехода се издъниха така лошо, че сега са ненавиждани от целия народ и на предстоящите избори просто няма за кого да се гласува.
3. Забелязал съм, че само комунистите обиждат другите хора, че за комунисти. Измислят им членски книжки или молби за кандидатстване и др.
Поне това ти е искрено и вярно признание. Само то ми е достатъчно да ти приема извинението! Има симптоми, присъщи на някои заболявания, които не могат да бъдат прикрити.
Съжалявам , но това ми бяха аргументите.

Или както се казва: "Признат грях, наполовина простен"
No offence!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот powerdistributor » 01.03.2013 00:11

Вие се изпонахапахте помежду си, какво остава за нас със синекурните длъжности, свобода да творим допълнителни споразумения до безкеай :lol:
There is no such thing as free electricity
powerdistributor

Мнениеот energy11 » 01.03.2013 14:41

Ами може да си облепяте сградите против летящи камъни и да паркирате брандираните коли далеч от офисите :bom:
energy11

Мнениеот ferdy » 04.03.2013 17:19

Само да припомня, че явно паметта е доста къса: предложенията на Лупус в действие ги гледаме от 3 години. Едноуправие (смятай, аналог на президентска република - една силна фигура управлява), не 120 депутати, ами все едно имаме само един - каквото каже вожда, това се гласува. Т.е. и този филм вече сме го гледали.
ferdy

Мнениеот powerdistributor » 04.03.2013 20:04

energy11 написа:Ами може да си облепяте сградите против летящи камъни и да паркирате брандираните коли далеч от офисите :bom:

Ще купят нови коли и ремонтират потрошеното, но кой ще плати :idea:
There is no such thing as free electricity
powerdistributor

Мнениеот X5 » 04.03.2013 23:31

Ами обикновено щети се плащат от застраховател :D Ако нямате застраховка , слагай една шапка в краката и стоиш наведен...много хора с радост ще откликнат
X5

Мнениеот Lupus » 04.03.2013 23:58

ferdy написа:Само да припомня, че явно паметта е доста къса: предложенията на Лупус в действие ги гледаме от 3 години. Едноуправие (смятай, аналог на президентска република - една силна фигура управлява), не 120 депутати, ами все едно имаме само един - каквото каже вожда, това се гласува. Т.е. и този филм вече сме го гледали.

Нека не бъркаме истинския секс с перверзиите! :oops:
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ