Не веднъж съм твърдял че ПРСР не е схема за подпомагане ама..
Не знам това решение на Съда на Европейския съюз дали може да се използва и тук.
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=162693
Извадка:
„схема за подпомагане“ означава всеки инструмент, схема или механизъм, прилагани от държава членка или група държави членки, които насърчават използването на енергия от възобновяеми източници чрез намаляване на себестойността на тази енергия, увеличаване на цената, на която може да бъде продадена, или увеличаване, посредством задължение за [използване на] енергия от възобновяеми източници или по друг начин, на обема на покупките на такава енергия. Това включва, но не се ограничава до инвестиционни помощи, данъчни облекчения или намаления, връщане на платени данъци, схеми за подпомагане на задължението за използване на възобновяеми източници на енергия, включително тези, при които се използват зелени сертификати, и схеми за пряко ценово подпомагане, включително преференциални тарифи и премийни плащания;
По нататък разбирам (или поне така ми се иска) че схемите за подпомагане са единствено Зелените сертификати