ВНИМАНИЕ МОРАТОРИУМ

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

ВНИМАНИЕ МОРАТОРИУМ

Мнениеот ivantirolski » 25.01.2010 19:09

В Бургас спряха всички ВЕИ пректи до приемане
на някаква стратегия ала бала,
целта е да ни унищожат
ivantirolski

Мнениеот KD Solar » 26.01.2010 10:34

:evil: Защо никой от БФА не казава, че миналата седмица в България бяха големи Испански, Германски и Китайски компании. Нима не знаят, че се обикаляше из страната и си разпределяха мощностите??? Мораториум има за мишките. Миналата седмица се направи престъпление с малките български инвеститори. Шепа хора си разпределиха дяловете.. А вчера, бате ви Бойко Борисов "случайно" помоли немски фирми да помагат на България в енергийния отрасъл. Защо се самозаблуждаваме - всичко вече е разпределено, а ние можем само да си пишем по форумите. Матеев, не казвай, че не знаеш за такова нещо. Нека да разлаем кучетата :twisted:
Аватар
KD Solar

Мнениеот Слънчо » 26.01.2010 17:33

По-ясно и да искам не мога да го изразя.
БФА и КРИБ защитават интересите на големите риби в бранша. Така бяха създадени и така ще си вървят. То си е тяхно право. Па и добре се справят!
Ще докарат 4-5 големи инвеститора и ще напълнят гушките.
На правителството му иде дю-шеш, понеже бърже ще си изпълни задълженията към ЕК.
Който не му отърва - си поплаква във форума и дотам. И все нагоре поглежда, дали някоя структора няма да го защити. Ама коя? Проблясват светулки от време на време, но болшинството съжалително им се надсмива. " Я, па тоя! Де е тръгнал?"
Така още 20 години няма да има среден и малък бизнес в родината ни. Това е голямата трагедия на държавицата ни. Не, че е източена. Човешкият фактор!!!
Не виждам как тези, които работят за това са доволни от рожбата си!?
Ако съзнанието е на лице - то щеше да се прояви. Ама, не би!
Наплашен народ. Горко ни! :(
Колкото и да боли - това е истината.

Трайчо
Слънчо

Мнениеот Miro » 26.01.2010 18:21

Виж сега Слънчо... в профила ти пише, че живееш в Брюксел. Та ти си в лоното на Европейския съюз и Европейската комисия. Ето, пусни един сигнал, че нашето правителство обслужва германски, испански, френски и прочее корпоративни интереси в сферата на ВЕИ, а не интересите на собствените си граждани и да видим какъв ще е резултата, ако ме разбираш на къде бия.

Кои интереси защитава БФА? Естествено, че на членовете си.... Тука си говорим истината... Как могат Соларпро да се борят за малки покривни инсталации, като техните модули са 3 пъти по-маломощни от актуалните кристални и няма как на средностатистически покрив да сглобиш инсталация, дето да си заслужава? Естествено, че те ще се борят да им вървят големите проекти върху свободни площи. Освен ако нямат технология за модули за фасадно интегриране по сгради, тъй като според медийните изяви се борят и за отделна цена за фасадните инсталации. Ще се борят и за български инвеститори, тъй като технологията им е такава, че надали някой чужд ще иска да направи мегаватови проекти с нея (тук може и да греша, нека не се обиждат).
Матеев също е разумен бизнесмен и гледайки от неговата камбанария, ще иска да улесни процедурата за малките инсталации, защото за него ще в пъти по-добре да е вносител (а защо не и производител) и know-how център, а да разчита за монтажа на регионални дистрибутори и монтажници, тъй като така ще си минимизира разходите и същевременно ще си генерира стабилен паричен поток във времето. За разлика от случая, когато направи само няколко големи проекта за чужденци с максимално изтънени оферти, на принципа "взимай парите и бягай". Поне така си мисля аз на база това, което виждам и чета...

Та за това аз разчитам на БФА. Не толкова от идеалистични представи, колкото от здрава икономическа логика. БФА се целят да има фотоволтаичен бизнес в България, а не парите да изтичат навън.
Miro

Мнениеот letia6tata_krava » 27.01.2010 10:33

Miro написа:... колкото от здрава икономическа логика. ....

И аз обожавам "Теория на конспирацията", но идеята, че едрия бизнес пречи на дребния ми се струва не особено логически издържана. Какво тук значат някакви си 100-500к? Място има за всички. По моему наблюдаваме кьопаво политическо говорене + значително количество хартия, уплашило крехката психика на новоуправляващи.

И да знам, че като губиш пари и време е трудно да си хладнокръвен и разсъдлив. Но апокалиптичните сценарии ми се струват силно преувеличени.

Запазвам си правото да греша.
letia6tata_krava

Назад към Публикации в медиите