Слънчо написа:ferdy написа:Слънчо, вместо да иронизираш Токио, вземи и ти да ни информираш някога с нещо, а? Не виждам да правиш нещо друго, освен да консумираш.
Ferdi, не бих искал да разводнявам темата излизайки от нея, но не бих пропуснал да отговоря на така направената от теб забележка.
Иронизирането, мога да кажа,че е една от силните ми страни, но това го проявявам предимно към глупави или некомпетентни изказващи се. Може би си го срещал по други теми във форума. Относно въпроса, който TOKIO постави, както споменах по-горе, е жизнено важен за инвестицията която сме направили и това, че съм вложил шеговита нотка във въпроса си, при едно добронамерено отношение би трябвало да се приеме само за разведряване на конфузното положение в което изпадаме всички ние с тази стъпка на Екоминистерството. Ако шегата не е била уместна, моля TOKIO, да ме извени. Мисля, че същността на въпроса е по-важното към което да се насочим.
Относно консумативното ми отношение, съм с пълното съзнание, че от техническа гледна точка, въпреки инжинерното ми образование, не бих могъл да допринеса много за момента, защото има много по-грамотни както виждам и по тези теми си мълча, като мушната гайда и попивам.
Определено обаче помагам с това което мога, а не мисля, че поставените от мен въпроси са по-маловажни. Няма да се удрям по гърдите с изброяване, но зададох на няколко пъти въпрос, който и теб те вълнува както виждам, относно отношението на ФВ асоциация към редовите бизнесмени в този бранш. Отбелязах нежеланието им да ни осветлят споделяки процесите протичащи в дискусиите между недобронамерените ни държавни служители и акулите намърдващи се в органите вземащи решения за съдбата ни като бизнес формации. Призива за обидиненито ни под определена форма не е по-маловажен въпрос от техническото ни образоване. Това не е първия призив увиснал във въздуха на форумното пространство и не е само утопично подмятане, а осъзнаване на необходимостта от такава формация която да защищава средния и дребен бизнес в тази сфера, защото определено Асоцияцията, по модел на многото други, се оглавява и защищава от едрия бизнес. Иначе ще си останем, технически много компетентни, но с пръст в устата, наблядавайки как 5 фирми си въртят ФВ бизнес в България. Спирам, за да не отегчавам, но исках да бъда ясен в позицията си.
Чак сега виждам мнението ти, Слънчо. Съгласна съм с твоята теза напълно, като мога да обобщя моето мнение: асоциацията няма интерес да информира, едва ли има интерес и да работи за дребния инвеститор, за чиито права аз се боря. Ние няма да се обединим, това е ясно. Остава всеки да се спасява поединично, това е реалността. Аз на който съм могла, помагала съм, искала съм помощ от колеги - получавала съм. Всичко ще продължава да се случва на приятелска основа, ние сме толкова малко, че се знаем и лично повечето и тук въпросът е колко се харесваме, за да си помогнем.