Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 27.07.2009 15:04

Парите изобщо не са на германците обаче, наши и на ЕС са. Те финансират дейностите си само до изплащането на финансирането от министерството.
ferdy

Мнениеот valka » 27.07.2009 20:55

Първият соларен парк във Великотърновско ще се построи в село Ресен. От статията нещо не се връзват мощност и площ. Не става ясно дали е инициатива на общината или е публично - частно. Някой наясно ли е, и по коя европейска програма ще е финансирането.

http://selo.bg/news_details/bg/2141/pyr ... resen.html
valka

Коментар на Дневник

Мнениеот Gio » 29.07.2009 11:11

Два месеца преди изборите е била блокирана работата и по програмата за развитие на селските райони, съобщиха фермери и представители на консултантски агенции. Преди два дни от бенефициенти, спечелили проекти по оперативните програми Конкурентоспособност, Регионално развитие и Човешки ресурси, стана ясно, че драматично е забавено сключването на договорите, което заплашва изплащането на субсидиите. От Разплащателната агенция на агроведомството отказаха коментар на информацията.
Източник: Дневник
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот petyostoev » 29.07.2009 15:02

А ето и линк към цялата статия:
http://www.dnevnik.bg/evropa/evrofinans ... blokirani/
petyostoev

ЧЕСТИТО

Мнениеот ivo1009 » 02.08.2009 13:27

Честито колеги, вече сме дори зад Африканските държави по процент произведено количество енергия от ВЕИ, и цитирам публикации от чуждестранни медии:

Кения: Най-голямата вятърна ферма в Африка ще бъде открита в Кения. Някакви си 365 вятърни генератора ще бъдат пуснати в експлоатация поетапно до края на 2012, когато общото количество на произведената електроенергия ще задоволява 25% от нуждите на Кения! Няколко други проекта са вече в напреднал стади на развитие с което страната има амбициите да се превърне в производител номер 1 на ВЕИ енергия в Африка!
"Ел.енергията на Кения трябва да бъде 100% ВЕИ и трябва да бъде от Вятър, слънце, геотермална енергия и ВЕЦ" - изказване на Ник Нутал!

Етиопия: Току що бе пусната в експлоатация вятърна ферма в Етиопия, която ще задоволява 15% от потреблението на ел.енергия в страната, други два проекта са в процес на разработка!

Танзания: В процес на завършване са няколко проекта за вятърни ферми в Танзания, които след като бъдат пуснати в експлоатация ще задоволят 10% от потреблението на ел.енергия в страната.

Докато ние губим време да се обесняваме, как ел.енергията от ВЕИ щяла да покачи цената на ел.енергията в страната и как представлявала заплаха за енергийната с-ма, други по слабо развити страни (които живеят в сламените колиби) вече разбраха за ползите от този вид енергия и ни изпревариха!

Революция се прави трудно колеги, но ако спрем да вярваме на тия глупости, може и ние да успеем да я усъществим в нашата мила татковина!
ivo1009

Re: ЧЕСТИТО

Мнениеот Lupus » 02.08.2009 15:13

ivo1009 написа:Честито колеги, вече сме дори зад Африканските държави по процент произведено количество енергия от ВЕИ, и цитирам публикации от чуждестранни медии:
.......

Много смешно ми става като чета такива постове! :D
Тук повечето хора, които пишат са реалисти, с диалектично и инженерно мислене. И като видиш нещо написано, което прилича на заклинание или анатема започваш да се чудиш, а после да се смееш.
Ами колега, опитайте се да си отговорите на следния въпрос: Къде е най изгодно да се строят ВЕИ? В Африка! Защо? Ами по няколко причини:
- най-добри климатични дадености;
- липса на всякаква друга изградена енергетика;
- инвестиране при много изгодни условия;
- пазар на произведената енергия;
- почти безплатна работна ръка.
- почти пълна липса на законодателство и тотална корупция.
Още да изреждам ли?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот ivo1009 » 02.08.2009 17:54

Колега "Lupus" виждам, че отново точим шпаги с Вас!
Нежелая да влизам в елемтарни спорове, но това което сте написали е напълно погрешно и съдейки от повечето Ви постове в този форум започвам да си мисля, че сте нечие поставено протеже с единствена цел охулване на ВЕИ енергията!
ivo1009

Мнениеот vaklin » 02.08.2009 19:03

За липсата на друга конвенционална енергетика и аз съм съгласен. Предполагам имат доста отдалечени и изолирани региони където просто няма друга алтернатива. Чел съм,че лидер при автономните фотоволтаични системи е САЩ и то точно поради тази причина - липса на друг източник.
Те гърците са още с дървените стълбове и градски електропроводи по въздушни линии, та какво остава за енергетиката на Африка.
Колкото до климатичните дадености считам че всеки има нещо в изобилие за сметка на някакъв друг дефицит. Едни имат вода, но нямат слънце, други имат вятър, но нямат море т.н.
vaklin

Мнениеот Lupus » 02.08.2009 19:46

ivo1009 написа:Колега "Lupus" виждам, че отново точим шпаги с Вас!
Нежелая да влизам в елемтарни спорове, но това което сте написали е напълно погрешно и съдейки от повечето Ви постове в този форум започвам да си мисля, че сте нечие поставено протеже с единствена цел охулване на ВЕИ енергията!

Спора не е елементарен, когато почива на разумни и логични доводи. Къде са Вашите доводи? На какво основание сравнявате Африка с Европа? За какви мощности става дума, щом с един вятърен парк се задоволяват 15% от нуждите? Аз никак не съм против ВЕИ, напротив. Против съм няколко неща и многократно съм ги казвал тук:
1. Дивата бюрокрация, която спира малките инвеститори (покривната енергетика).
2. Толерирането на чуждестранни инвеститори във ВЕИ и проектите да се строят огромни мощности, които ще източват директно национален доход и ще вдигнат цените на ел.енергията в БГ.
3. Целия ажиотаж около проектите за селските райони, които накараха много хора да хвърлят на вятъра пари, време и нерви и настроиха много други хора срещу идеята за ВЕИ въобще.
Не ми допадат и такива постове, като горния, в които разговора за ВЕИ се профанизира и започва да се води с един искуствено приповдигнат тон, лишен от всякаква здрава логика. Какви революции, какви пет лева? Не сме на предизборен митинг колега!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот ivo1009 » 02.08.2009 20:25

Колега "Lupus" виждам, че сте отсъствали в часовете по география, иначе чяхте да сте запознат с природните дадености на Кения и щяхте да знаете, че не само вятъра и слънцето са техни природни дадености но и геотермалната и водната енергетика също(междудругото Кения се захранва главно от ВЕЦ-ове!)
ivo1009

Мнениеот Lupus » 02.08.2009 22:02

ivo1009 написа:Колега "Lupus" виждам, че сте отсъствали в часовете по география, иначе чяхте да сте запознат с природните дадености на Кения и щяхте да знаете, че не само вятъра и слънцето са техни природни дадености но и геотермалната и водната енергетика също(междудругото Кения се захранва главно от ВЕЦ-ове!)

Това единствения агумент в спора ли е? Предполагам правите разлика между имането на нещо и неговото ползване. Аз само се позовавам на писаното от Вас. Нищо повече!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

изграждане на 18 фотоволтаични централи в България

Мнениеот ivanli » 02.08.2009 22:59

Сряда, 2009, Юли 29
Balmoral Plans 144-MW of Solar PV in Bulgaria

Sofia, Bulgaria [RenewableEnergyWorld.com]

Balmoral Capital Holdings Inc., the financing arm of Balmoral Bulgaria SPV, an integrated solar power plant development company has signed a 25 year agreement with Apex Solar to organize approvals for 18 photovoltaic power plants in Bulgaria.
The company plans to build 130-144 PV plants in Bulgaria and move to other European markets by 2011.
The solar farms are currently in the early stages of the development process and panel delivery is scheduled for early 2010. Plants will range in size from 1-5 megawatts (MW), with a total expected capacity of 144 MW.
Each plant designed will be organized by Apex Solar. The company plans to build 130-144 PV plants in Bulgaria and move to other European markets by 2011.
"We are looking for competitive bids on state-of-the-art high performance PV panels and the results of the winning bid will be given in the next 30 days. There are so many high technically performing panels with great financial returns. It is hard to settle to one manufacturer," said Rodney Kincaid, managing partner of Balmoral Capital and CEO of Balmoral Financial.
ivanli

Мнениеот Miro » 04.08.2009 11:20

Я, дворът на Матеев го има и по бургаските вестници:
http://www.factor-bs.com/news-10047.html
Miro

До ivanli

Мнениеот Gio » 04.08.2009 11:34

ivanli, не е вярна информацията - лично Кинкейд ми писа за това...
Аватар
Gio

...

Мнениеот Gio » 04.08.2009 13:21

Аватар
Gio

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите