Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Re: Публикации в пресата

Мнениеот ferdy » 12.08.2013 16:41

lz1wvm написа:Преди няколко дни си купих телена четка,и се изхаби много бързо.Та се загледах къде е произведена.Еми в Полша беше произведена.А вносителя е софийска фирма(както при всички останали неща)......Офисче 2 квадрата,плаща определена сума за вноса на продукцията,на Някой си,и внася чужда продукция,просто да няма конфликт на интереси.
Еми имах стоманизирана тел 0,8 кв.мм.Издялах си дръжка,и си направих 4 телени четки :D .И то доста по-добри от вносната.
Та толкова ли сме некадърни,че СОФИЯНЦИ трябва да внасят от чужбина менте продукция и да държат търговски пазари на определени договорни отношения.А Българите да нямат работа????

Да ти напиша тогава един проект за производство на телени четки по ПРСР за догодина, искаш ли? :lol:

Мисля, че агро беше изкарал всички административни режими, по които могат да те глобяват над 40 институции в България, особено пък ако си производствено предприятие. Но в Полша явно не е така, само тази година имам запитване от над 10 вече точно полски фирми за търговско представителство у нас. Опитвам се обратно да говоря да изнеса нещо наше родно и някакси много са учтиви с отказите, а аз искам да изнасям, не да им търгувам у нас. То е майтап, ама ме тормозят и от една кенийска фирма за производство на фаянс, чак не мога да си представя какво ли са произвели и кога стигнаха и до България вече. :shock:
ferdy

Мнениеот estqwerty » 12.08.2013 19:03

то не е за постване но :
http://reneweconomy.com.au/2013/spanish ... rket-75144
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот Joro762 » 12.08.2013 20:13

ferdy написа:
lz1wvm написа:Преди няколко дни си купих телена четка,и се изхаби много бързо.Та се загледах къде е произведена.Еми в Полша беше произведена.А вносителя е софийска фирма(както при всички останали неща)......Офисче 2 квадрата,плаща определена сума за вноса на продукцията,на Някой си,и внася чужда продукция,просто да няма конфликт на интереси.
Еми имах стоманизирана тел 0,8 кв.мм.Издялах си дръжка,и си направих 4 телени четки :D .И то доста по-добри от вносната.
Та толкова ли сме некадърни,че СОФИЯНЦИ трябва да внасят от чужбина менте продукция и да държат търговски пазари на определени договорни отношения.А Българите да нямат работа????

Да ти напиша тогава един проект за производство на телени четки по ПРСР за догодина, искаш ли? :lol:

Мисля, че агро беше изкарал всички административни режими, по които могат да те глобяват над 40 институции в България, особено пък ако си производствено предприятие. Но в Полша явно не е така, само тази година имам запитване от над 10 вече точно полски фирми за търговско представителство у нас. Опитвам се обратно да говоря да изнеса нещо наше родно и някакси много са учтиви с отказите, а аз искам да изнасям, не да им търгувам у нас. То е майтап, ама ме тормозят и от една кенийска фирма за производство на фаянс, чак не мога да си представя какво ли са произвели и кога стигнаха и до България вече. :shock:
Спокойно колеги сега Орешарски като облекчи бизнеса и работите ще станат .....
Joro762

Мнениеот donpesho » 12.08.2013 21:36

То и в Индия работите стават.
http://www.earths-book.com/2012/12/nai- ... -asia.html
Аватар
donpesho

Мнениеот petyostoev » 13.08.2013 09:26

"Господарите, крепостните и изборът"
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/1 ... ail_mynews
petyostoev

Мнениеот Joro762 » 13.08.2013 10:07

Joro762

Мнениеот lz1wvm » 13.08.2013 20:10

ferdy написа:

Aко е за няколко бройки,мога да ги направя,но чак пък проект...не е за мен тази работа.Просто ме хвана яд,за това че не може да имаме родно производство.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот petyostoev » 14.08.2013 10:02

"Тотална разпродажба – последна фаза от унищожението на България!"
http://anonybulgaria.wordpress.com/2013 ... %BE%D1%82/
petyostoev

Мнениеот bubolinka1 » 14.08.2013 10:28

Инвестициите в Китай не плашат никого, но инвестициите в БГ плашат. Защо? Страха е основателен, защото защитните механизми в Китай не се обсъждат по вестниците, но не означава че ги няма. В България обаче съм сигурен, че ще отсъстват. Нали чакаме чуждите инвеститори ? Ето ги идват . Самата аз не бих инвестирала нито лев вече/ освен това което си купих и ми стои под керемидите заради "проницателен" български началник в ЕВН". Сега ще се боря с вятърните мелници, за да докажа, че не съм негърка. И след 3 години като ми се отдаде правото, ще са се променили условията/ Наредба № 6 е изготвена за това, за което сега спорим, но вече е написано в тяхна полза, а до сега не беше/.. ДОкато го стопанисват българи, нищо не работи, а като се продаде на някой друг, ще работи... за чужд интерес..
Понеже българите си пречат едни други и завиждат на тези, които работя/ експлоатира/, чакат чужденец да им помогне, политиците не гледат за народа си, пречат му, затова чужбина ще дойде в България.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот bubolinka1 » 14.08.2013 16:37

Разминаване между националното и европейското очакване за ръст на ВЕИ. http://www.mediapool.bg/bulgaria-shte-u ... 10071.html

Преди имаше дискусия- сега не я намирам, за изчисляване на дела на ВЕИ- значим / не единствено/ в случая е чл. 5 от този Регламент http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 3672,d.ZWU

Както ми отговориха устно от "регулатора" : то, като почне всеки да си слага такива работи по покрива.../ аз съм всеки за служителя/ , а за тях проблемите с равновесието на системата. / от къде на къде/, заради 4-5 тона пепел във въздуха на година, да се разбива статуквото :roll:. По-изгодно им е , да го хванат, да не хвърчи.., а пък до тогава, да излъжат.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот Петков » 15.08.2013 09:49

Техническа грешка на ЕВН е причина за "нощното производство" от ФВ централи

http://www.bpva.org/bg/articles/article2555.html
Аватар
Петков

Мнениеот KD Solar » 15.08.2013 10:26

Непосилната цена на чистия въздух

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/08/14/2122408_neposilnata_cena_na_chistiia_vuzduh/

Последно – чист въздух или работещи мини?

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/posledno--chist-vyzduh-ili-raboteshti-mini,156023/

"спешни мерки за намаляване на вредните емисии. Те включват "увеличаване на степента на сероочистване, използване на въглища с по-малко сяра, използване на нискоемисионни горелки, увеличаване на дела на възобновяемите източници в енергийния микс и други", каза Михайлова без повече подробности. ТЕЦ-ове няма да спираме, подчерта тя"
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот petyostoev » 21.08.2013 10:21

"Как България умира в прегръдките на Евросъюза"
http://cccp-2.blogspot.com/2013/08/blog-post_20.html

"Илия Павлов е тайният сватовник на Волен и Доган"
http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-1 ... dogan.html
petyostoev

Мнениеот sunny_boy-2 » 22.08.2013 15:37

Чешката енергийна компания ЧЕЗ се оплаква от Румъния в Европейската комисия заради решение, което променя схемата за подкрепа на производството на зелена енергия, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА в петък.

От ЧЕЗ съобщиха, че са подали оплакване в Европейската комисия относно решението на Румъния да отложи отпускането на т. нар. сертификати за зелена енергия, което може да струва на чешката компания до 66 милиона евро годишно.

Румънското правителство реши в началото на юни да намали помощите, които се отпускат за производство на енергия от възобновяеми източници. Според нормативния акт възвръщането на зелените сертификати ще започне от 31 март 2017 г. за хидро и соларните централи, и от 1 януари 2018 г. за вятърните паркове.

Според изчисления на агенция Ройтерс, цитирани от Аджерпрес, заради промените голяма част от приходите на компания ЧЕЗ, идващи от схемата за подкрепа на производството на енергия от възобновяеми източници, ще се отложат до 2018-2020 г. Става дума за около 66 милиона евро годишно. Наред с това дотогава стойността на зелените сертификати може да падне, а Румъния може отново да промени схемата.

ЧЕЗ управлява в Румъния най-големия вятърен парк на суша в Европа. Компанията смята, че ретроактивната промяна на правилата противоречи на основните принципи на ЕС. В прессъобщение на ЧЕЗ се посочва, че засега възможните загуби не могат да бъдат изчислени, тъй като не е изгубен нито един от издадените сертификати, а те само са били отложени. Въпреки това в чешката компания смятат, че по този начин се нарушава принципа за свободно движение на капитала.
Европейската комисия е съобщила, че следи ситуацията и проучва подобни оплаквания и от други компании, опериращи в сектора на зелената енергия в Румъния. Заключенията на Комисията ще бъдат обявени през есента, е заявила говорителката Марлене Холцнер.
Други страни в ЕС, като Германия, Великобритания и Испания, са намалили или планират да намалят субсидиите за енергия от възобновяеми източници, отбелязва Аджерпрес.
От 1 юли 2013 г. Румъния реши да отложи отпускането на известен брой сертификати за зелена енергия. Така фотоволтаичните проекти получават от 1 юли т.г. само 4 сертификата за мегават, спрямо 6 преди това. Вятърните получават само един вместо два сертификата, а малките ВЕЦ - два, вместо три. Възвръщането на отложените сертификати ще става от 1 април 2017 г. за водните и соларните централи и от 1 януари 2018 г. за вятърните, и то поетапно до 31 декември 2020 г.
Компанията ЧЕЗ стъпи на румънския пазар през 2005 г. със закупуването на компанията за електроразпределение Електрика Олтения, припомня Аджерпрес.

Значи Румъния като удря ЧЕЗ (собственик на веи проекти в Румъния) има проблем и се оплакват, а ЧЕЗ като удрят по инвеститорите във ВЕИ в България, тогава може и всичко е ок, така лиииииии?

http://www.mediapool.bg/chez-se-oplakva-v-es-ot-rumaniya-zaradi-pomoshtite-za-zelena-energiya-news210376.html
sunny_boy-2

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите