[quote="GDG....Това е такава недомислица, че ...

Какво им пречеше, на 25 число, след като излязат небалансите, да се пуска само една справка ??? И като толкова си се загрижил, как хората гледат на нашия бизнес ,що не намериш начин да им кажеш, че две институции ФСЕЕС и АУЕР, се хрантутят с една и съща информация, ...Хайде със здраве и ... нищо лично разбира се

[/quote]
Виж сега, явно не си ме раязбрал! Аз когато мога им казвам, че цялото законодателство в енергетиката е миш-маш и че май единствената му цел е да разкара читавите хора от този бизнес.
Но това не е причина да ревем като вдовица за ... при всеки удобен случай и по този начин да създаваме усещането у тия, дето ни плащат тока, че нещо не е баш така. Защото в цитираната публикация не се споменава нищо за това, че се дублира една информация по n-пъти...
Ако не те мързи си сметни колко време губиш месечно за тези справки. Айде ще те улесня, процедурата е следната:
1. На първо число получаваш протокол от ЕРП с месечното производство. Трябва да го сканираш и подпишеш и върнеш на подателя, т.е. около
10 минути. Остава да нанесеш числото от протокола в таблицата на СЕС и да я изпратиш, да кажем още
10 минути ако си слабо грамотен.
2. Пак на първо число издаваш оригинална фактура на ЕРП и я изпращаш по куриер -
10 минути.
3. Някъде около 14 число си получил фактурата за балансиране. Нова справка до СЕС -
10 минути. Ще допуснем, че си загубил още
10 минути за да платиш по банков път другите две фактури на ЕРП.
Ами месечно е това. Остава да провериш дали около седемнадесето число парите от ЕРП са ти влезли в сметката.
На всеки 3 месеца ще губиш да кажем по още
10-20 минути за АУЕР.
Т.е. 12 месеца по 50 минути и четири тримесечия средно по 15 минути...общо
11 часа на година!
Всички останали простотии с НАП, НОИ, статистика, Инспекция по труда и др. разбойници са си валидни за която и да е фирма...
Ще рече, че държавата в резултат на тоя миш-маш те е натоварила с още единадесет часа работа годишно плюс някоя и друга таксичка...
Ами това е!
P.S. Ако не можеш да намериш средно грамотен човек дето да праща тия справки, възложи ги на счетоводителя си. И не ми казвай, че нямаш такъв, щото ако до 14 число не пратиш декларацията по ДДС....
Както ти каза: нищо лично! Желая ти причтна вечер и слънчев месец, за да изкараме некой лев за правителството!