Гамизов и неговите коментари за енергетиката в България

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Гамизов и неговите коментари за енергетиката в България

Мнениеот vaklin » 28.07.2009 10:36

Говори открито, звучи праводоподобно и не се страхува.
http://www.blitz.bg/news/article/56866
Симпатизирам на този човек. Вие какво мислите за него?
vaklin

Мнениеот DanielDimov » 28.07.2009 10:54

трябва да има повече хора като него във всяка една област!!! а най-много такива хора са необходими за здравеопазването!!!!
DanielDimov

Re: Гамизов и неговите коментари за енергетиката в България

Мнениеот Lupus » 28.07.2009 15:36

vaklin написа:Говори открито, звучи праводоподобно и не се страхува.
http://www.blitz.bg/news/article/56866
Симпатизирам на този човек. Вие какво мислите за него?

Хитър играч и ловък манипулатор. Ако някой има време, нека прочете всичките му писмени и устни изяви по медиите. Ще види една голяма мъгла и нищо конкретно. Преди половин година имаше супер закани, как той ще разкрие цялата истина и ще спечели на изборите. Да го видяхте въобще да се появи покрай изборите? Сега бурята отмина и той пак се появи, опитвайки се да притиска следващите. Това е добре печеливш бизнес, докато не си намери майстора.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот vaklin » 28.07.2009 15:51

Хитър играч и ловък манипулатор.

Ако е така наистина играе много смело. Сещам се за случая с писателя, който написа и изговори доста неща и ...
Но все пак аз му симпатизирам и дори го свързвам с виден деец във форума :)
vaklin

Мнениеот ferdy » 28.07.2009 19:25

Имаме една много хубава поговорка по този случай: "Куче, което лае - не хапе!". Много такива се изредиха да ни казват "истини" в последните години и залязаха от медийния хоризонт доста бързо. Предимно заради разкрития кой всъщност стои зад гърбовете им и под чия диктовка лаят.

Ще го видим и този индивид.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 28.07.2009 20:23

...т.е. всички за маскари..?
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 28.07.2009 20:53

От този тип не съм видяла някой, който да не е. Надявам се бъдещето да ме обори.
ferdy

Мнениеот Lupus » 28.07.2009 21:59

ferdy написа:Имаме една много хубава поговорка по този случай: "Куче, което лае - не хапе!". Много такива се изредиха да ни казват "истини" в последните години и залязаха от медийния хоризонт доста бързо. Предимно заради разкрития кой всъщност стои зад гърбовете им и под чия диктовка лаят.

Ще го видим и този индивид.

Пак уцели десятката! :cheers: Винаги ми е било смешно колко много хора се ловят на приказки... Появява се някой с "поразяваща уста" и всички го гледат като хипнотизирани и му ръкопляскат с телешки възторг. Повечето тук сме с инженерно образование или с търговски усет. Би трябвало да сме в голяма степен имунизирани срещу "играта с думите". Вижте фактите и тогава вадете изводите.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

...

Мнениеот Gio » 29.07.2009 08:48

...при наличието на толкова овча публика, естествено е да се появяват все нови и нови месии... Българина все още живее с "максимата" гласяща, че преклонената глава сабя не е сече. Затова си заслужава "месиите"...
Аватар
Gio

Мнениеот DanielDimov » 29.07.2009 10:32

ето заради такива изказвания като по-горните няколко корупцията и далаверите няма да спрат скоро!

демокрация не означава само да гласуваш за някого и после да стоиш и да гледаш обнадеждено... демокрацията е когато НЕПРЕКЪСНАТО КОНТРОЛИРАШ какви ги вършат управляващите: искаш им справки, договори, проверяваш как се изразходват средства, проверяваш за връзки с фирми, пишеш разкази и статии с разкрития или лични истории и проблеми, създаваш граждански организации, участваш в обсъждания, гласувания и т.н. и т.н. има страшно много работа да се върши от всеки един от нас за да се оправят нещата!

ако всеки си мисли "все някой ще го свърши това" - нищо няма да стане!

ако всеки дава подкупи за да стане неговата лична работа, а в същото време негодува срещу корупцията - нищо няма да се промени!

промяната може да дойде само от нас самите...

много ми хареса преди известно време кампанията която имаше тук във форума по отношение на промените в ЗУТ - отговорете ми сега колко от вас написаха и пратиха писма? аз пратих две. вие какво направихте лично за да се подобрят нещата (нека да се ограничим с тази календарна година)? ще очаквам да прочета кой какво е свършил за подобряването на ситуацията в България... и моля спестете си "гласувах"!!!
DanielDimov

...

Мнениеот Gio » 29.07.2009 11:06

...не разбирам как постът ми тук подкрепя корупцията и беззаконието. Ако трябва да бъда по-ясен имам предвид, че народа е тъпкан и овчедушен - няма гражданско общество и всячески се пречи на изграждането на такова общество от всички досега управляващи... Колкото до демокрацията, вече съм взимал отношение по въпроса, та да не се повтарям... Хубав ден на всички!..
Аватар
Gio

Мнениеот DanielDimov » 29.07.2009 11:25

ами подценявате усилията на човека - според мен е по-добре да има хора като него отколкото да няма независимо дали нещо друго освен говоренето е свършил и какви са му мотивите да го преви или на кого е пионка
DanielDimov

...

Мнениеот Gio » 29.07.2009 11:48

...нещата, които коментирате са записани в пост на колеги - не и в моя...
Съвсем на друго мнение стоя...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 29.07.2009 14:13

Хмм Даниел, прекалено емоционално изказване, пълно с изводи без основания. Но ще ти отговоря все пак.

Знаем как повечето медии дават трибуна на разни хора, нали? Знаем колко от статиите, които бълват ежедневно са изкривени, субективни и направо платени, нали?
За да се обърне внимание на някой от някаква гражданска организация, независимо какво говори, дали не трябва той да е подплатил своята трибуна?

За жалост живеем в комерсиален свят и отдавна не вярвам на всички "истини", които ни се представят. Има един лаф "следвай парите". Те показват коя истина се казва. Не мога да вярвам на такива идоли като Гамизов. Никой няма да го остави да говори всички тези неща, ако те бяха безспорната истина. Той има организация и екип, това го пише в статията. Откъде се финансират те? Сигурно работят за собствена сметка в полза на Родината? Да бе да.

И Янев беше много симпатичен докато "бореше" курупцията, но и при него нещата вече излязоха на бял свят.

Колкото до втория въпрос за личния принос на всеки от нас в подобрения за нашия сектор. Не, не съм изпращала писмата от миналата година. Първо, защото кампанията беше хаотична, без стратегия, второ защото бяха написани неграмотно и трето, защото това не е начина. Може да е чудесно допълнение да изказваме своята подкрепа към някоя инициатива с писма, но те не могат да заместят самата инициатива.
Аз направих друго за нашата кауза. Потърсих контакт с комисията по екология в бившето Народно събрание. Опитахме се да направим заявка от там за исканите от нас промени, основно в начина на мислене на законодателя. Не стигна времето за нещо резултатно, но поне повече хора, от които зависи управлението на нашата държава научиха за нашите проблеми и ни обърнаха внимание.
Така че мисля, че аз лично, положих повече усилия от теб, като не изпратих две писма, които никой няма да чете.

Искам да отбележа нещо друго, което според мен често води до прибързани действия от страна на един или друг съфорумец. В този форум много малко хора имаха достойнството да се представят на нашето малко общество. Повечето влизат за да консумират, остават анонимни, скрити зад никове и се сещам поне за 3-4 души, които съм искала да застанат зад мненията си лично, като се представят и те повече и не писаха тук.

Така че следващия път, когато направиш генерален извод от някое изказване, Даниел, поне се подготви малко по-сериозно.
ferdy

Мнениеот DanielDimov » 29.07.2009 15:04

напълно съм наясно че всеки който се изказва против една или друга организирана бизнес схема го прави силно мотивирано и воден от собствени бизнес (или други) интереси. това не го прави "лош" и също така не прави "добри" останалите! слагам добър и лош в кавички защото тези понятия зависят фундаментално от гледната точка.

а изводите които пиша са си мои лични изводи и всеки има пълното право да не се съгласи с тях - ти с кой извод конкретно не си съгласна?

:)
DanielDimov

Следваща

Назад към Публикации в медиите