Pyramid написа:Ами те са наясно и, гарантирам ти, няма да пожелаят да се набутват, като не ти отчитат загубите. За това идеше реч и тази е причината да се мери в SI в точката на присъединяване. А инвеститорът си наблюдава проекта от идеен, през възлагане до окончателно изпълнение, работейки заедно с проектантите. В тази връзка, не би трябвало да възниква този "проблем" "-Аз ти казах толкова, пък ти си направил еди-колко-си".Естествено, ще се сложат толкова панели, че да се компенсират и загубите, за да се получат Х kW в точкото на присъединяване. Другото не е инвеститор, а клиничен случай - пазете се от такива.
Да, и за това аз казвам, ако закона предвижда тези 200kW в точката на присъединяване е добре, но ако е в мощността на модулите, то тогава реално ти плащаш за инсталирана мощност 200kW, а ти плащат за 160 или 170kW. Както и да е, на мен ми е ясно какво искат ЕРП-тата, но закона в този си вид може да се чете като дявола Евангелието.
п.п. Към колегата по-горе, защо като няма в СИ kWp, в закона пише kW, a на ЕРП-то в договора пише kWp?