от Joro762 » 10.07.2013 23:26
Колеги изпращам ви отговора ми към ЕВН за договора за достъп ако някой друг има желание да се синхронизираме !!!
Пиша ви относно Договор за достъп с №112093355 предоставен на фирма „ИД Индъстри” ЕООД с. Крислово. След обстойно разглеждане на всички документи и договора за достъп, които получих от вас бих искал да ви информирам, че доста от точките са ненужни една част от тях, а с една част от тях не съм съгласен, в други има объркване от ваша страна. За това по долу ви давам обяснение за нещата които не ми харесват в тези документи. Започвам по реда в който получих документацията.
I. Декларация
1.по Приложение 3 отпада защото:
а) Експлотационият персонал на ФТЕЦ Крислово това съм аз и никой друг (все пак 50kw не е АЕЦ Козлодуй или Беляне);
б) централата ми е с пет годишна гаранция от строителя, така че не ми е нужен електротехнически персонал.
2. по Приложение 5 отпада защото всички тези документи съм ги предал вече (потърсете ги във вашият архив).
3. по Приложение 6 отпада защото няма промени.
4. по Приложение 8 отпада:
а) няма такива липси всичко което е било поискано е дадено;
б) всичко което е било нужно като документи го имате;
в) не е нужно да ме уведомявате защото всичко е представено за да бъде сключен договора за изкупавене както и предхождащите договори (колоегите ви от КЕЦ „Раковски” са прекалено педантични за да изпуснат какъвто и да било документ);
г) това отпада защото това съгласие съм го дал също минимум два пъти по време на строителство на централата.
II. Договор за достъп до електроразпределителната мрежа на № 112093355
1. Предмет на Договора
1.1.Отпада защото това е разгледано още при предварителният договор с който се разрешава присъединява 50kwp централа като преди това е правено проучване за присъединяването и.
3.Заключителни разпоредби.
3.2. Отпада защото не приемам общите условия с решение на ДКЕВР №ОУ-08 от 20.05.2013г. приети от състав подал колективно оставка след както се убедиха в некомпентността си.
3.3. Може само ако ЕВН мисли да продаде собствеността и лецензията си на друга компания.
3.4. Премахва се опоменава се номера на решението защото общите условия се променят с друго решение ДКЕВР или чрез ВАС.
3.5. Приложение №1 отпада параметрите са ясни от досегашните договори сключени между нас.
III. Декларация по приложение №8
Точки 2, 4 отпада нямам нужда от такъв персонал за токава мощност на ФТЕЦ.
IV. Списък от приложение №5
Отпада всички документи вече ги имате иначе няма как централата да е въведена в експлотация (вземете ги от архива).
V. Основни технически параметри на обекта за производство на електрическа енергия от ВЕИ Приложени №1
6. Отпада - нямам такава мощност за собствени нужди.
VI. Технически изисквания към режима на работа на централата:
Точки 4,5,7,8 Отпадат защото инвертора ми е интелигентен следи параметрите от мрежата и ги изпълнява точно такива каквито са, а ако има големи отклонения той автоматично изключва.
9. Отпада защото няма ел. снабдяване за собствени нужди.
11. Това може да стане само когато привишаа разрешената ми 48kw мощност, което няма да допусна.
Видно от нещата, които по горе съм описал мисля че сега е ред аз да направя проекто договор за достъп и да ви го предоставя, което ще коства известно време, защото изисква сметки и събиране на факти както и обсъждане със специалисти на едно добро ниво. В плика с документи също има писмо адресирано до мен с изх. №756/29.06.2013г., в последните редове на което вие ми напомняте че съгласно чл. 84, ал.3 от ЗЕ, не подписване на договор за достъп е валидно правно основание на което крайният снъбдител може да откаже изкупуването на произведената от обекта ми елктрическа енергия, за което бих искал да коментирам за вас следното Договора за достъп е договор между две юридически лица и трябва да съдържа такива точки които да удоволетворяват и двете страни особенно да подчертая когато той бъде поискан за разписване чак след направа на инвестицията от едната страна. Също така искам да отбележа че не са ви виновни малките ВЕИ производители от които попада и моята централа на ниско напрежение (което разтоварва мрежата) за това че вие раздавахте разрешение за присъединяване на мегаватови проекти на коляно за което във времето се досещам съм един от многото които са алармирали че с такива разрешения ще се стигне до тук че да се чудите по какъв начин сега да се оправят нещата, а също така да ви информирам че не се натискам да ви подпиша договора за достъп, а напротив даже след като ми изплатите инвестицията мисля да унищожа всички досегашни договори с вас като лично аз ще одрежа кабела от централата ми до трафопоса ви. Очаквам да разгледате това за което съм ви писал да сложите фактите и в най кратки срокове да ми отговорите.