Още една секира

Нормативни документи, касаещи узаконяването на електроцентрали, използващи Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Още една секира

Мнениеот BLOT » 01.04.2014 21:22

Колеги, видяхте ли часовото ограничение за производство на инсталирана мощност? 1250ч са при мен. Значи тези, които търсихме подходящи места с по голямо слънцегреене, по- малко мъгли и пр и платиме сума ти пари за тях го ду... Колегите с тракерите, в които закопаха една камара пари също. Моля, колегите юристи за мнение, че не останаха пари за адвокати:) От утре започвам да правя дискотека в селото. Вкл- Изкл, Вкл- Изкл,
Вкл- Изкл
http://www.bpva.org/bg/articles/article3038.html
BLOT

Re: Още една секира

Мнениеот fu4ko » 01.04.2014 21:32

Намирисва ми,че след смяната на правителството започна и смяната на политиката в сектора на ВЕИ.Явно има недоволни.
fu4ko

Мнениеот ferdy » 02.04.2014 11:07

Ще възразим прилагането на часово ограничение за първите централи, за останалите трябва изменение на ЗЕВИ, а това ще отнеме време.
ferdy

Мнениеот sunny_boy-2 » 02.04.2014 11:37

Ферди, забелязваш ли, че първите централи (въведени в експлоатация 31.08.2012) са на най-високите изкупни цени и за тях важи правилото да работят най-малко 1250 часа. Целта тука е да се намалят изплащаните суми по преференциалното изкупуване на ВЕИ енергията. Според мен много по-лесно е да променят другите две категории отколкото да променят първата. Няма да коментирам, че в ценовите решения за централите по първата категория няма часово ограничение. На мен лично това даже започва да ми харесва защото с тази крещяща дискриминация между различните производители конституционния съд по-лесно ще намери основание да ги отмени.
sunny_boy-2

Мнениеот GDG » 03.04.2014 06:21

Това е така, но все пак някой трябва да сезира конституционния съд, а кой ще е той ??? Президента е оспорил само т.2 и 3 от & 6 на промените в ЗЕВИ, а часовите ограничения са заложени в т.1 от гореспоменатия параграф. Трудно е да се предвиди вече какво биха измислили, за да сме все ние, ВЕИ-тата виновни за всички недомислици на управляващите в енергийния сектор, а на сегашните не им липсва нито желание, нито упоритост да го правят. След всичките им ограничения /временни, часови и т.н. /, интересно ми е какво би се получило, ако и на нас ни се прииска да се самоограничим , примерно за месец. Дали няма да им станем по мили :lol: ??? Настоящите управници не желаят зелена енергия колега, не защото им пречат цените и т.н., а защото така повеляват корпоративните интереси, които са ги направили управляващи, от името на .... народа разбира се.Енергетиката, за съжаление е най-вече политика и ние за съжаление цопнахме в ....., без да си даваме сметка за това. Е сега ще си го отнасяме, но въпроса е до кога ???
GDG

Мнениеот Joro762 » 03.04.2014 11:22

До като не фалираме колега...-)
Joro762

Мнениеот GDG » 03.04.2014 13:57

Май ще се съглася с тебе! Тия много са напред с материала. Някак си в последно време ми се набива в ума една аналогия.През деветдесетте същите тия фалираха банките и усукаха спестяванията, нашите и на родителите ни, а сега колко му е да фалират някакви си там нахалници, наредили се на енергийната баница, като че ли не знаят ,че тя не е за всеки. И сега отново – държавата със законите си ни накара да си изкараме спестяванията във върха на икономическата криза, да ги вложим уж за добро и... сега какво ни казва ? Да не сте ги вадили !!! На тия вяра да нямаш, те най-обичат да как се казваше .... да експоприират, демек, да национализират чуждото. Едва ли някога ще да им светне, че освен миньори в тая държава има и други, които също са хора и хранят семейства. Така ,че умната ...идват избори !!!
GDG

Назад към Нормативни документи