Евтино проучване на вятъра

Всичко за ветрогенераторите. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот fe2_vanio » 07.10.2009 10:57

А за пълния набор документи необходими за кандидатстване към консултантските фирми ли трябва да се обърна?Имам още един въпрос.Какво ви е мнението за китайските производители на ВГ?
fe2_vanio

Мнениеот Miro » 07.10.2009 11:25

Lupus написа:Миро, това не работи на ултразвук:
Frequency of sound beams = 4,500 Hz (nominal), with automatic
temperature correction

Брех, вярно! Сега се зачетох... за тая пущина пише, че подсвирва 85 пъти за 10 минути с 87 децибела... горе-долу колкото една голяма перка май излиза...
Miro

Мнениеот DanielDimov » 07.10.2009 11:53

да, реализациите са различни и всяка фирма си решава техническите проблеми по свой начин....

вече говорейки конкретно за SecondWind те използват чуваемия диапазон, но използват много кратки импулси и сравнително на рядко. реално се чува нещо като щракане и то само когато си близо до машината. като се отдалечиш много бързо спираш да ги чуваш.

за конкретна цена не мога да ви кажа нищо щото не ги продавам аз, но до колкото бях чувал някакви цифри цената му е около 2/3 от другия вариант, което си е сериозно поевтиняване. предполагам че ако орнитолозите не подложат крак и на това - скоро ще се появят такива машинки по полетата...
DanielDimov

Предишна

Назад към Ветрогенератори