По-долу изреждам лъжите на Tsvetko:
Tsvetko написа: Очаквах подобна реакция. Матеев да не се обижда , а сътрудниците и форум-защитниците му да се замислят. Заключението ми, колкото и остро да е то, е резултат от факти, някои от които са следните:
Преди време направих опит да поръчам 6-7 от изложените артикули в електронния магазин на фирмата. Всяка моя заявка се отказваше поради липса на наличност в склада. При положение че се сключват "милионни сделки" /Матеев/ и тези артикули са изложени на витрината, защо ги няма? Нима това не е подвеждаща информация? Ако нещо го има на витрината, следователно би трябвало да се получи в срок, равен на времето за пренос от Габрово, а не от Тайван, Китай или Германия. Това е несериозно.
За всички поръчки през електронния магазин имаме перфектни логове. И в тези логове няма и следа от клиент, който на няколко пъти да е поръчвал нещо и да му е било отказвано. Тука Tsvetko много лесно може да ме обори, като си посочи клиентския номер и номерата на тези няколко поръчки.

Наистина не всичко, посочено в магазина, го имаме на склад. Но имаме стотици от най-важните артикули. Например имаме всички видове МС3 и МС4 куплунзи, и то по стотици бройки от всеки. Общо около 40 вида. Имаме всички сечения DC кабели, и то по не по-малко от километър от вид. Имаме почти километър алуминиеви профили. Имаме няколко вида скоби и крепежни елементи. Общо говорим за няколко хиляди бройки. Имаме на склад 15-20 DEGER TOP TRACKER 8.5. Имаме на склад 7-8 вида модули. Общо около 40 киловата. Имаме на склад и десeтина инвертора на Mastervolt и SMA. Имаме и няколко поръчки за доставки, които са заплатени и в момента се обработват или са на път. И най-важното: Имаме даже добри отношения с част от нашите конкурентни фирми. И те също купуват от нас и ние от тях. Ааааа, забравих. Имаме и голямо количество единични (тестови) бройки от какво ли не. Говорим за поне 100 най-различни асортимента (зарядни, инвертори, коминикационни устройства и т.н.). Основен принцип на СТС Солар е всичко, което се предлага на клиентите, първо трябва да бъде проверено и изтествано. Забравих да кажа, че имаме и артикули, които все още не са предложени в магазина. Например 130W модули Kyocera или 85W Suntech. Или пък най-различни по размер и мощност силициеви клетки. Или например Bus Ribbon и Tab Ribbon, които се използуват за опроводяване на соларните панели. Имаме даже и Diamond Scrieber-и, с които могат да се режат силициеви клетки.
Втората лъжа на Tsvetko в горния текст е цитата "милионни сделки" /Матеев/.
Би ли ми посочил къде съм писал такова нещо, защото аз май нещо не си спомням и не мога да го намеря. На някой от нас двамата му куца паметта, но не знам кой е той.

Tsvetko написа:На второ място считам, че технологията на одита куца. Куца в частта за ориентиране на цялата конструкция поради неотчитането на разликите между магнитния и географския азимут, която може да е от порядъка на 10-на градуса. Това за радиацията е без особено значение, но за схемата на влиянието на местните предмети е много важно. Освен това подходът при разписването на услугата по пера, посочено от Матеев, е твърде несериозен. Пък и самият Радо Матеев казва, че това са грешни пари. Като са грешни, поне да са прилични.
Тука Tsvetko вече направо прекали. Интересно откъде той знае какво точно ще пише в одита на СТС Солар, след като аз все още не знам.

Нито един наш клиент все още не е получил одита си. Все още не сме донаписали окончателния текст. Правим в паралел 14 одита и даже в момента още 2-ма клиенти искат да сключат договор с нас. Наистина на първите клиенти одита се позабави малко поради претовареност на персонала на СТС Солар. Но едномесечния срок все още не е приключил. И СТС Солар ще направи всичко възможно, за да завърши одитите навреме. Даже за следващата седмица се каня буквално да изключа GSM-a си и да отказвам всякакви посещения на потенциални клиенти. Иначе край няма. А след като поне един одит бъде завършен до края, тогава вече следващите ще стават доста по-бързо. За цената на одита не коментирам. Това е нашата цена. Ние така сме оценили нашият труд и нашата компетентност. И при тази цена нямаме никакви проблеми с липсата на клиенти. Напротив - последните 2-3 седмици ни се разказа играта от много работа и от клиентски наплив.
Благодаря на Tsvetko за напомнянето, че географския и магнитния полюс са различни. Понеже в СТС Солар работят олигофрени, никой даже и представа си нямаше за този факт.

Tsvetko написа:На следващо място Матеев признава, че проектът се изработва при използването на едни елементи /модули, инвертори/, а след време, когато започва реализацията му, много е възможно да се препроектира, поради липса именно на записаните модули и инвертори./За справка вижте постовете му от последните дни, когато говори за невъзможност за осигуряване на модули поради съществуващ дефицит./ За какво ми е тогава такъв проект? В този му вид той е куп хартия без стойност както за мен, което е без значение, така и за банката, но най-вече за европейските пари, което вече е от много голямо значение.
Не си "признавам", а ви информирам. И трябва Tsvetko да е благодарен за това, а не да ме критикува. Това е един много сериозен проблем, за който вероятно никой от вас досега не се е замислял. Наистина по ЗУТ са допустими малки промени и после за тях се прави екзекутивна документация. Но тука не говорим за "малки", за за потенциално "големи" промени.
Обиден съм на Tsvetko, че една много навременна и полезна за всички информация се възприема от неговото черно подсъзнание едва ли не като прегрешение на СТС Солар. Аз цитирам факти. Действителността наистина е такава. Какво общо има СТС Солар и каква е неговата вина? И какво признание съм се изтървал да направя?
Любопитно ми е Tsvetko каква алтернатива предлага?
ПС: Много съжалявам, че вместо да опиша на всички как протече днешния семинар, се наложи да се занимавам с Tsvetko. Но той изглежда просто няма мярка.