Модули Sharp

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Модули Sharp

Мнениеот dobrin » 23.04.2010 13:36

Здравейте, интересува ме може ли да даде някой актуални цени на следните модули на Sharp описани в прикачения документ. Достатъчно е в евро/kwp. Може и на ЛС. Благодаря.
Прикачени файлове
Sharp_Flyer_NA_Serie_142m2_60V_0210_eu.pdf
(1.76 MiB) 504 пъти
dobrin

Sharp request

Мнениеот Day Energy » 23.04.2010 14:43

няма сериозен дистрибутор, който тук като отговор да ти даде цена, без да си представил конкретна рамка на запитването, т.е.:

- интересува те от чисто любопитство, колко струва 1 модул/панел на шарп
- искаш информативно да разбереш, как се движи пазара на хибридните панели
- конкретно имаш намерение да инсталираш - до 100 КВп, 2010 и имаш финансиране
- конкретно искаш да инсталираш - до 1МВп без обвързване във времето и имаш финансиране
- търсиш база за сравнение на конкуретно предложение за предходните 2 точки
- работиш върху конкретни проекти, които в момента се проектират с тези модули/панели (има в момента 1, 2 на пазара) и търсиш конкуретно предложение независимо от периода на инсталация и отчасти или напълно осигурено финансиране
- работиш върху конкретни проекти, които в момента се проектират с тези модули/панели и търсиш конкуретно предложение като периода на инсталация е 2010 и отчасти или напълно осигурено финансиране

Day Energy
Day Energy

Мнениеот dobrin » 23.04.2010 15:29

Ако исках оферта щях да поискам от дистрибутор а не да пиша във форум. Събирам информация на каква цена ориентировъчно могат да се доставят тези панели. Проекти между 1-5 мегавата. Ако можете да кажете, благодаря предварително. Ако не нямам нужда от лекции.
dobrin

Мнениеот Mateev » 25.04.2010 00:29

За такава мощност трябва да се размърдате и да отидете на среща с висшето ръководство на Шарп. Не знам дали осъзнавате какъв смешен въпрос задавате.

Такива мощности обикновенно се договарят 3 до 6 месеца предварително. Освен това трябва да дадете авансово някаква сума, за да може тази мощност да влезе в бъдещата производствената програма на завода.

Какви илюзии храните, че ще научите истинската цена от някой дистрибутор в България, който през последните 3 години едва ли е купил и 5 модула от Щарп. Храните ли въобще илюзии, че Шарп ще дава истинските си цени на някой дистрибутор от България, които през 2 седмици само пита за цена, а нищо не купува?

Тези неща така не стават. Намерете Българска соларна фирма, сключете договор и после платете 10-20% аванс. След това се натоварете и вървете на преговори с висшето ръководство на Шарп. Ако не го можете, оставете соларната фирма да го направи вместо вас. И чак след една такава среща и след пазарлъци от човек, който знае как да го направи, чак тогава ще разберете каква е цената за 5MWp и след колко месеца ще бъдете включен в производствената програма.

Междувременно ще сте дали пари и ако излъжете, губите капарото.
Последна промяна Mateev на 25.04.2010 13:58, променена общо 1 път
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 25.04.2010 00:33

В момента в България циркулират 2 вида цени - измислени и истински. Измислената цена е тази, която се дава от производителите на всеки, направил запитване. Можете да сте сигурни, че такива ги има по 1000 на ден. И че всеки от тях сънува мегавати и даже сам си вярва. :lol:

Истинската сена се научава на истинска среща, а такава среща се прави когато вече има истински пари, готови да бъдат преведени на производителя от днес или утре.

Трябва да знаете и още нещо - производителите дават по-ниски цени на системните интегратори, защото от тях очакват и бъдещи покупки. Преди това обаче ги проверяват. АКо вие се идентифицирате като краен клиент, който ще прави собствена централа еди колко си мегавата, нямате шанс да получите цените, които един системен интегратор би получил.
Последна промяна Mateev на 25.04.2010 13:57, променена общо 1 път
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот dobrin » 25.04.2010 10:16

Смешно е когато някой вместо да отговори на въпроса ти да почне да философства. Аз питам може ли някой да ми даде ориентировъчни цени, да или не. Уважаемият г-н Матеев явно си обича да изнася лекции. Получих на ЛС отговор от колега за което благодаря, така че явно можело. Иначе всичко което пишете ми е много добре известно. Дано да е било от полза за някого.
dobrin

Мнениеот EOS Technologies » 25.04.2010 11:33

Здравей Добрин,

и каква цена получи, ако не е тайна?

Поздрав
EOS Technologies

Мнениеот solarcenter » 25.04.2010 12:18

Здравейте ... Мисля, че едва ли някой нормален инвеститор ще тръгне да прави 1-5 МВ централа с такова модулче.... Така ,че въпроса отново влиза в графата "Дилетанти " и какъвто и отговор да се получава на "ЛС" е само губене на време ... Според мен неща над 50 кВ трябва да се "пипат" само от суперпрофесионалисти с опит и всичко друго е експеримент.... То пък добре ,че и пазара си знае работата и колкото и да питаме и да си пращаме "ценички" това не значи , че някой ще ни повери трудно изкараните си пари да си "играем" с тях...
solarcenter

Мнениеот Mateev » 25.04.2010 14:05

dobrin написа:Смешно е когато някой вместо да отговори на въпроса ти да почне да философства. Аз питам може ли някой да ми даде ориентировъчни цени, да или не. Уважаемият г-н Матеев явно си обича да изнася лекции. Получих на ЛС отговор от колега за което благодаря, така че явно можело. Иначе всичко което пишете ми е много добре известно. Дано да е било от полза за някого.

Вместо лекцията можех да се почеша зад врата, да погледна тавана и после да ти дам цена. По-доволен ли щеше да бъдеш? Нима вярваш на тази цена, която си получил от някого на ЛС?
Аватар
Mateev
Site Admin

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали