Тoва със 705-те волта е само една теоретична фикция. За да се получи, трябва да имаш 1000W/m2 и в същото време температурата да е -20 градуса. Е да, ама зимата няма такива радиации, а лятото температурите са високи и отрицателния температурен коефициент на модулите намалява напрежението.
Аз имам направена такава гаргара и вече две години нямам никакъв проблем. На инвертор SB 5000TL HC Multistring съм направил организация 2x15 модула Suntech STP 180-24/AC. Проверете я тази организация, и ще видите че на теория претоварвам инвертора по напрежение с 5-6 волта. На практика логнатото за 3 години напрежение не само че не се е приближавало до горната граница, но дори стои от нея на разстояние повече от 100V под нея. Доказателство за това са публичните данни от тестовите централи на СТС Солар в Sunny Portal.
Според мене това е една недомислица на програмата Sunny Design. Дефакто тя отчита една крайно нереалистична ситуация, които никога не се случва в действителността. Проиграйте една стандартна година в PVSYST, използвайки реални метеорологични данни за региона на България, и ще видите, че никога не се доближавате до горната граница. В най-лошия случай сe приближавате на 50V, и то за крайно студени региони в Северна България, при които са възможни температури, по-ниски от -25 градуса през зимата (и в същото време трябва да има ярко слънце и модула да е с голям наклон - 40-50 градуса). Сами разбирате, че всичко това е смешно.