mitkosoft написа:Здравейте, наскоро си направих фотоволтаичен панел с пикова мощност 63 Вата. Поръчах си от Ebay.co.uk соларен контролер(доста евтин 35 лева ми седна имаше и други модели за по 40-45 лева имаше и един Steca 6A за 52 лева, но взех този за 35 лева който има основните защити от презареждане, разреждане и връщане на ток нощно време) Но реалността е друга. На празен ход панела ми в слънчево време прави 18.5 Волта и 3А ток това със мултицет закачен за клемите + и - на панела до тук добре но като свържа акумулатора и панела към контролера тогава мултицета не показва 18.5 волта а показва напрежението на акумулатора. Другия проблем е че през нощтта пак със закачен мултицет за панела на празен ход изкарва 0.08волта щото има една улична лампа която свети към терасата а като свържа акумулатора и панела към контролера тогава измервам 0.48Волта и си мисля че изпуска по 0.4волта защото като се стъмни го замервам и като си лягам пак го замервам и има пад на напрежението в акумулатора. Свързах се с продавача от Ибей и каза че това било нормално но според мене не е нормално. Моля някой който е по навътре да ми обясни наред ли е контролера или да купувам нов. До сега не съм връзвал никакъв консуматор.
mitkosoft написа:въпроса ми беше нормален ли ми е контролера или не
mitkosoft написа:много интересно ми е че оня ден вместо акумулатор вързах зарядно за акумулатор директно за контролера и изхода LOAD който е за включване на консуматори показваше 0 волта. Дали проблема е в това че зарядното изправя тока а панела прави променлив иначе контролера е този: http://cgi.ebay.co.uk/solar-panel-charg ... 5205wt_982
само че платката не изглежда така а изглежда като платка на някой Респром
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта