повреден инвертор

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

повреден инвертор

Мнениеот Nasko » 30.08.2012 12:28

Каква може да е причината инвертор IBC 15000TL сутрин включва и след час- два след като производството достигне около 6000 вата изключва, светва аларма с код 359. Пише за проблем в релета, как тези релета сутрин включват и после изключват?
Nasko

Re: повреден инвертор

Мнениеот estqwerty » 30.08.2012 12:57

офф топ
нищо не разбирам от инвертори но това 359 като кода на България ми звучи :) може да хваща че работи тук и да не ще :) :) :) то кой не иска в Германия. :)

знам че не помагам и се извинявам за оффа.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Re: повреден инвертор

Мнениеот Mateev » 22.09.2012 16:55

Ами прочети и напиши точно текста, който се изписва на екрана. Нали не искаш да гадаем и да хвърляме боб?

На мене ми изглежда изключване поради високо напрежение в мрежата, но знам ли - дай малко повече информация.

Иначе всички инвертори на SMA са настроени да изключват на 253V, което всъщност е точно 230V + 10%. И ако трафопоста е настроен на 242V (това е точно 220V + 10% по стария стандарт и масово трафопостовете в българия са настроени така) и ако си далеко от трафопоста и с малко сечение кабели, то тогава е напълно възможно в точката на инвертора напрежението да е по-голямо от 253V и той да изключва. Това е и причината при малка радиация и малка мощност да работи, а при по-голяма да изключва.

Всичко това обаче са предположения и ще си останат такива, ако не си направиш труда да дадеш малко повече информация.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали