трябва ли да имам фирма?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

трябва ли да имам фирма?

Мнениеот nikkki » 08.05.2013 15:06

След предишното питане установих, че за да подарявам произведената от мен енергия ще мина по същия път , както ако искам да я продавам. Установих, че ЕВН от месец присъединяват малки централи. Реших да направя малка покривна централа около 4.7-5кв. Имам обаче 2-3 питания.
1. Трябва ли да имам регистрирана фирма , за да сключа с ЕВН договор за продажба на тази енергия?
2. Мога ли сега да присъединя 1.7кв, а след известно време останалите 3 - 3,3кв?
3. Нужни ли са документи за придобиването на панелите, инвертора и т.н., защото инвертора си го купих от е-бей и нямам фактура?
4. Има ли списък с утвърдени марки инвертори от ЕВН, защото може да се спра на две различни марки инвертори при изграждането на централата?
Благодаря ви предварително.
nikkki

Re: трябва ли да имам фирма?

Мнениеот ferdy » 08.05.2013 16:30

Фирма е необходима, може да се извърши присъединяване на етапи, като това да се опише в процедурата за присъединяване, а може да се проведе процедура и за цялата мощност, тъй като няма да надвишиш някой от праговете. Можеш да изградиш конструкцията цялата за по-голяма икономия и в последствие да добавиш само модули. За техническата част по-добре да те посъветва някой колега доставчик. Няма утвърдени марки инвертори, стига да отговарят на техническите изисквания, такива ще получиш от ЕВН.
ferdy

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали