nikkki написа:Нека дам малко инфо, а после да поискам помощ. Аз подадох заявление с всички допълнителни декларации, договори и т.н. простотии искани от ЕВН. Получих Становище и какво ме притеснява: Трябва да подам Декларация за съответствие на инверторите, че притежават защитно разделяне или Електронно прекъсващо устройство /ЕПУ/ съгласно DIN VDE 0126-1-1, преведена ба български език и подпечатана от производителя на инвертора. Купих си два инвертора от чужбина чрез племенника ми. Документите са на английски. Инверторите ми са SMA SUNNY BOY 1700 и AURORA PVI-3.0. Търся дДекларации за тези модели. Може би се издават от официален вносител. Моля, ако някой може да ми даде необходимия документ да ми пише.
Аз вече пуснах малкия инвертор и лошата новина е, че електромера отчита излишната енергия, която се отдава в мрежата като потребена. За лични нужди според мен е наложителен контролер, който или да включва допълнителен консуматор или да изключва панели или.... не знам.
Петков написа: Протокол за наладка и функционални проби трябва да им дадеш....
Miro написа:Абе... в този "протокол за наладка" преди искаха настройките на инвертора - време за изключване при напрежение или честота извън границите. Ама сега искат в протокола да има и резултати от проведени тестове на защитите. Дайте идея как да тествам 30 киловатов инвертор дали му изключват честотната и напреженовата защити, а? Голяма веселба е...
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта