Какви модули бихте избрали за вашата електроцентрала?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

3.9-4.1 EUR/Wp - Моно и поликристални модули на компании - световни лидери
14
24%
3.6-3.8 EUR/Wp - Моно и поликристални модули на европейски и американски компании
13
22%
3.3-3.5 EUR/Wp - Сертифицирани моно и поликристални модули на китайски и тайвански лидери
10
17%
3.1-3.2 EUR/Wp - Евтини китайски несертифицирани модули
0
Няма гласували
2.7-2.9 EUR/Wp - Сертифицирани тънкослойни модули на световни лидери
21
36%

Общо гласове : 58

Мнениеот Admin » 30.09.2007 04:30

За да можем по-правилно да планираме нашите доставки се нуждаем от мнението ви за типа модули, с които бихте изградили вашата собствена електроцентрала.
Аватар
Admin
Site Admin

Мнениеот Pyramid » 10.01.2008 23:55

180W FVG - хем сертифицирани, хем европейски...освен, ако не се шегуват с офертите си.
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот Mateev » 11.01.2008 14:34

Нещо май FVG скриха цените си. В последното ми запитване от вчера вече няма цени.
Аватар
Mateev
Site Admin

относно модулите...

Мнениеот Gio » 02.10.2008 17:25

Господин Матеев, бих желал да Ви благодаря на Вас и екипът Ви за прекрасната идея за тази Solar Chat Room както аз си наричам Вашите дискусионни форуми! Доста полезни неща се научават, а и разбираме кой до къде е с "материала". Както Вие се изразихте веднъж, човек не бива да изостава и пилее времето си, а поддържането на "форма" и подобряването на познанията, създаването на нови такива, е в основата на успеха...
Относно модулите - аз съм в процес на създаване на ФВЦ. Много време мина откакто започнах проучването и самообразоването ми в тази част на познанието. От известно време членувам и тук, във форума.
Не знам дали е коректно да публикувам марки на соларни модули във форума, но у мен се затвърди една позната фраза:"Не съм толкова богат, та да купувам евтини работи...". Процента на ефикасност на модула е мисля доста важен и ако монтираме нещо такова на полето или горе на покрива, ние го монтираме, за да работи и да ни носи стотинки и то колкото се може повече, нали? Затова за мен тези проценти си останаха като водещ фактор при избора на соларни модули, както и сигурността в тяхното бъдещо производство, а и технологияно доразвиване...Разбирам, че компанията Ви влага много творчески потенциал, много време, а не на последно място и средства... Предполагам сами сте достигнали до горепосочените от мен скромни опити за съждения по темата... Още веднъж искам да ви благодаря за наистина богатите свои познания, които предлагате тук - оценям това!
Георги Тихолов
Аватар
Gio

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали