фотоволтаични панели - Кои производител, коя марка да избера

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Re: фотоволтаични панели - Кои производител, коя марка да из

Мнениеот KD Solar » 17.05.2017 14:37

Динко Чалъков написа:Здрявейте, Съфорумници
Почти съм на финал да подпиша договор с ЕВН за изкупуване на ел.енергия от фотоволтаична централа за собствени нужди и съм на етап избор на фотоволтаични панели 250 ватови на 24 волта- 12 бр.( поликристални) 3 киловата с инвертор на Sunny boy SMA 4 k.

Динко Чалъков написа:Централата за собствени нужди ще бъде изградена върху жилишен блок в Бургас с разрешение на съседите, тука сняг и без това няма. Тази капацитивна енергия не би следвало да ми се напрупва защото ще населявам апаратмента постоянно.

Динко Чалъков написа: инвертора е почти нов на 14 еденици според продавача, за нещастие той не го беше пакетирал добре и нашите пичове в ЕКОНТ са го изтървали и имаше счупвания по ъглите на алуминиевият корпус от зад

Динко Чалъков написа: около 14 000 киловат часа ползван е около 3-4 години

Колега, ти подиграваш ли ни?
250лв!
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот bubolinka1 » 17.05.2017 22:31

От 1 март 2017 плекратих с ЕВН ЕСнабдяване договора за изкупуване и договора за участие в балансираща група. Ще ми отпаднат и 3 месечните справки в АУЕР, десетмесечните декларации за произход на електроенергията натрупана през тях, ежемесечните вноски във фонд СЕСистема на България, годишната ДД запдохода на производител, ежемесечната размяна на протоколи по поща и ел-поща с ЕВН ЕС, банковите такси за всичко това, сроковете в административно наказателните разпоредби на ЗЕВИ и ЗЕ, сроковете в наредбите издадени въз основа на тях и най-накрая, няма да пиша повече възражения по съставени актове за маловажност на господин Иваило Алексиев, когато не смогна с едно от гореизброените защото съм бил на почивка в чужбина...
Бяха ми се накачили на врата като свински черва.

Инверторът със спукания ръб за 800лв ще ти е най-малкият проблем особено през осемте зимни месеци, когато няма да си покриваш разходите и таксите на ЕВН, ЕС, ФСЕС, и т.н.т.н. Всичко това за 4квП няма нищо общо с цената на КЕВР от 1 юли. Отделеното време за попълване на всичко това и тегелите до Български рощи и банки ще ти е за фитнес, независимо от мишката и електронния подпис. Те такива не знаят че имаш.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот evsty » 15.06.2017 13:06

ЗДР Търся инвинтори 2-ра употреба 20 kW
Solar sistem
evsty

Мнениеот Vandal » 17.06.2017 10:41

Мога да ти предложа на SMA чисто нови но закупени 2012 г. 17kW
Има налични 6 бр. на много добра цена.
Аватар
Vandal

Мнениеот pivanov369 » 19.08.2018 22:32

Здравейте, нов съм във форума. Иска ми се да си изградя автономна система за осветление с 250 Wp соларен панел. Понеже съм абсолютен новобранец искам да ви попитам какво ви е мнението за соларните панели на shinetimesolar и по-конкретно XTP6-60?
pivanov369

Мнениеот Vandal » 21.08.2018 19:56

Марката е екзотична и едва ли някой ще ти отговори.
Аватар
Vandal

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали