Изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху два имота

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху два имота

Мнениеот krasimir_petrov » 11.02.2020 18:31

Здравейте,

Искам да изградя фотоволтаична електроцентрала 30 kW за продажба на електричество (Съгласно чл. 24.1 от ЗЕВИ), в малко село намиращо се в централна българия. Ще използвам част от покрива на къщата и парцела.
Но самият двор е разделен на две равни части (като всяка е УПИ), къщата е в едната част, а аз мога да ползвам малка част от площа на УПИ-то с къщата (понеже другото пространство е с овошки ). Докато УПИ-то в което няма постройки е свободно и има достатъчно площ за поставянето на слънчевите панели.
Двете УПИ-та са собственост на един и същи човек и нямат ограда между тях. Информацията за точното разделение на имота я имам от скиците, които получих от общината.

Въпросът ми е мога ли да ползвам и двата парцела за изграждането на фотоволтаична електроцентрала, или първо е необходимо да ги слея ?

Много ще съм ви благодарен, ако може да ми дадете информация, която може да ми помогне.
krasimir_petrov

Re: Изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху два им

Мнениеот petyostoev » 13.02.2020 20:24

Мисля,че ще трябва да ги съединиш още преди да искаш скица с виза за проектиране.
petyostoev

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали