от Mateev » 12.06.2009 16:04
Точно това за трите години го търсих и не го намерих. Намерих само изискването за мин. 50% приход от земеделска дейност през предходната година на кандидатствуването. Ако съм прав, излиза, че мога още утре да регистрирам земеделска фирма и да започна да подготвям документи за мярка 311, които да внеса на 5 януари 2010 г.
ИНФОРМАЦИЯТА Е МНОГО ВАЖНА !!!
Търсете къде се споменава за 3-те години !!!
Защото ако не го намерите, отваря се фронт за усвояване на още 170 милиона EUR.
Лесно се става земеделски производител. Никъде не е написано какъв е минималния оборот. Следователно можете да обявите, че сте засадили домати и после да купите от пазара 20 кг и официално да ги продадете на някое заведение. И с това решавате проблема с 50-те процента от оборота от земеделска дейност. Може и по друг начин. Всеки си има овощни дръвчета в двора. Аз също имам почти 150, засадени преди 5 години. Могат да се договорят двама приятеля единия да продаде на другия 1 тон ябълки, а другия да продаде на първия 1 тон круши. И по този начин и двамата се сдобиват със заветната фактура за продажба на земеделска продукция.
Не трябва обаче много да се лъже, защото са възможни проверки. Тоест дръвчетата или градината трябва наистина да ги има, защото е възможно субсидиите да дойдат на проверка.