Marty2000 написа:Днес фирмата изпълнител на проекта ме изненада много приятно с адекватно решение на проблема. Инженерите им много бързо реагираха и показаха професионализъм. Благодаря на тях и на всички, които се включиха в дискусията. Ще помоля администратора да заключи темата.
venkap написа:Според мен, предложеното решение от фирмата изпълнител се състои в автоматизиране на "дърпането на шалтера".
Mateev написа:venkap написа:Според мен, предложеното решение от фирмата изпълнител се състои в автоматизиране на "дърпането на шалтера".
Иначе опитите за компенсация с индуктивности (например мотори) са предварително обречени на провал. Не че е невъзможно, но ще стане скъпо и сложно, защото е необходимо плавно регулиране от нула до някакъв максимум на огромни и мощни индуктивности (мотори). Говорим за мегават - знаете ли какво огромно животно е това? Много по-лесно е да се прави щрак-щрак на контактори, използвайки верните датчици, настроени на верните нива на задействие.
InchHigh написа:Най - правилното техническо и икономическо решение е да се монтира реактор (индуктивност) на ниско напрежение към трансформатора. ................... Плащахме по 1000лв. всеки месец, а реактора който доставиха беше около 4 000лв. С колегите го свързахме и от няколко месеца не плащаме вече глоби.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта