Да не ме упрекнете, че не съм по темата, но при такава дезинформация, немога да си замълча. Само преди месеци се проведе първият и най-безсмислен референдум в който дори аз, интересувайки се живо, не разбрах нищо заради нарочно изнасяна противоречива информация.
Сега същото се случва и с PV добита енергия. Ще рече човек, че предпочита въглищата. Ще забрави как се определя част от цяло/ за потребена и произведена енергия", за да се достигне до 16%. /. И докато се спори за ударите под кръста, които раздават големите играчи в бранша/включително и държавата се държи като мутра/, тези в ЕС говорят за 30% през 30г. Но на последното не се обръща внимание. Не се обръща внимание и когато се одобряваха плодородни земи за "залесяване" с панели, вместо големи паркове по варовикови баири/. Не се обсъжда безкрайно поле с панели ДО РЕКА.... Умишлено се бутат въпроси, нямащи нищо общо с развитието на сектора, а обезкуражителни спирачки за да спре. Ще рече човек, че ЕС и ЕК не съществуват, че въглищата са евтини .
Представя ни се паралелна реалност, а развитието ни се НАЛАГА със сила и имуществени санкции.
Дали грее слънцето днес , е изобличителният въпрос, ако попитаме председател на някоя комисия? Един крайно неуважаван политик, когото искаха да застрелят с газов пистолет каза в реч нечута от никого. Преминаваме от въглеродна, към водородна епоха. От основополагащите договори на ЕОбщност, само договора за европейска общност за въглища и стомана не беше подновен след изтичане на срока си от 50г. Останалите общности бяха заменени от Европейски съюз, а Европейската общност по атомна енергия и сега съществува отделно от ЕС. И ако забелязвате, Европейският Съд и ЕК имат правила за формата на краставиците/ отпаднала необходимост/, и опипват оливниците в ресторантите и цигарите, то по енергетиката този общ за трите общности съд, няма произнасяне по нито един казус. ЗАЩО? Хубаво е и лек коментар на изнесеното в медиите да има. Нашите управници изпълняват възможно най-лошо дадените препоръки за разивите на каквото и да било. Съпротивляват се, за да им бъде наложено. Кога ще коментират 30х30- ще наблюдавам с интерес ! До края на тази година е срокът за Министърът на енергетиката, да изготви доклад за изпълнение на програмата за енергетика. Понеже си подготвят заблуждаваща информация, опипват с блъфиране данните, за да наблюдават реакцията/минава- не минава/. Щото "оня" въпрос от референдума трябва да си го бутаме паралелно, а ако може и ЕК да излъжем за изпълнението на ВЕИ, ще е най-добре. Щото имаше една подобна игра за данък върху стойнността по договорите и изплатените суми по договорите - на кое плащаш данък ? Едното е данъчно събитие, пък другото е бъдещи вземания.

Ще четем доклада с интерес скоро.

НЕ МЕ СЪДЕТЕ за СПАМ !
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.