fu4ko написа:Да разбирам,че автономния инвертор така поема консумацията само вечер когато няма слънце?
Той се грижи не само за консумацията вечер - той е "мозъка" на системата.
Заряд, разряд, консумация, температурна компенсация...
fu4ko написа:Да разбирам,че автономния инвертор така поема консумацията само вечер когато няма слънце?
KD Solar написа:fu4ko написа:Да разбирам,че автономния инвертор така поема консумацията само вечер когато няма слънце?
Той се грижи не само за консумацията вечер - той е "мозъка" на системата.
Заряд, разряд, консумация, температурна компенсация...
Mateev написа:Като обобщение може да се каже следното:
Една система от паралелно свързани автономни и мрежови инвертори ще е стабилна само тогава, когато ТОВАРА Е ПО-ГОЛЯМ ОТ МОЩНОСТТА НА МРЕЖОВИТЕ ИНВЕРТОРИ и е ПО-МАЛЪК ОТ МОЩНОСТТА НА АВТОНОМНИЯ ИНВЕРТОР. Във всички останали случаи ще се задействуват различни видове защити съобразно логиката, която са въвели съответните програмисти на съответните устройства.
petar1 написа:Aз снощи я сънувах вече, не ми се отрази добре, днес съм гроги, спи ми се, ама нали съм си дребна въшка с 2 кWp.
fu4ko написа:petar1 написа:Aз снощи я сънувах вече, не ми се отрази добре, днес съм гроги, спи ми се, ама нали съм си дребна въшка с 2 кWp.
Аз също искам само един,два киловата,ама трудна работа.Засега съм зациклил на 350вата мрежов инвертор.Пък панели по натам.
mstoev написа:fu4ko написа:petar1 написа:Aз снощи я сънувах вече, не ми се отрази добре, днес съм гроги, спи ми се, ама нали съм си дребна въшка с 2 кWp.
Аз също искам само един,два киловата,ама трудна работа.Засега съм зациклил на 350вата мрежов инвертор.Пък панели по натам.
Към такъв 350 W Grid Tie Power Inverter made in China (112 USD с доставка до пощенската станция в квартала), U inp = 28-53 V, включих 6 модула x 70 W = 420 Wp монтирани вертикално (BIPV) на тераса с югозападно изложение. На отворена верига от двата стринга генератора показваше Uoc = 53,4 V в 9 ч. сутринта без товар. В най-добрия случай (слънчево, ясно) днес в 16:30 ч. напрежението на вход на инвертора включен към мрежата се понижи до 26,58 V, а максималната изходна подавана мощност към мрежата с включен вентилатор достигна 130 W. Инвертор от този тип, но с мощност 500 W може да се товари с 620 Wp PV. Модулите монтирани вертикално в фасади и свързани с тези малки инвертори заемат значителна видима площ в сравнение с покривните изпълнения и освен получаване на електроенергия изпълняват и други важни функции като облицовка и визия на сградата. Електроенергията която се подава от такъв малък инвертори в апартамента е Wh и мисленето за енергийната ефективност (консуматорите) и енергийния микс в апартамента е различно от това когато се използва електроенергия kWh. Фотоволтаична площ - инвертор - енергийна ефективност са неразделно свързани в BIPV.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта