Pyramid написа:Опитвал съм със стар, механичен електромер и генератор след него - в момента, в който започнеше да връща енергия, дискът и цифрите тръгват на обратно.
Pyramid написа:Че каква е разликата? Важното е, да е от сърце![]()
Pyramid написа:Ба, к'о - нищо, к'о. Тук, на такива умни хора, т'ва, на джоб да няма, не мо'е се случи. А аз акъл на умни ора не може да давам. Щото съм гаден, досаден и току ви от правия път отклонявам.
Тъй де.
Cin gibi написа:Здравейте,
Вчера чух интересна версия по отношение показанията на електромерите в бита: Мой познат се осъмни че те, при излизане на модула на cos (Fi) < 0,9 , отчитат и реактивната енергия като активна, натоварвайки допълнително сметките. Знам, че не е редно да е така но, ми е интересно, вие тук, какво мислите.
Инженер написа:И какво като я изследват?Важно е дали си плашаме някакви коефициенти за реактивна енергия.
Така ТРЯБВА да е, 100% съгласен. Но, ДАЛИ НАИСТИНА Е? Това, че електромерите минават метрологичен контрол при производството, не означава автоматично че, и при ежедневна работа, функционират номинално. Много нелепости съм чувал, особено за "умните" електромери. Не е тук мястото да ги изричам повторно, темата не е за смешките. Но, живеем в света на ментетата. За жалост. Щом някакви "умни машинки режат тока"...venkap написа:Инженер написа:И какво като я изследват?Важно е дали си плашаме някакви коефициенти за реактивна енергия.
За битови абонати под 100 kVA, няма коефициенти.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта