Mateev написа:Всъщност те не ти продават таблото, а ти фактурират само разходите за "присъединяване и изграждане на система за предаване на данни и телеуправление". Тоест фактурират ти само труда по монтажа по цена 2-3 хиляди лева на час. При това положение ти трябва да си намериш 3-ма свидетели, единия от които е нотариус, и след това да засечете колко време е отнел монтажа. Получаваш нотариално заверен документ за това време и след това него завеждаш дело, базирайки се на антимонополното законодателство. Респективно сезираш ДКЕВР и всички останали инстанции.
Това е ярка ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛНО ПОЛОЖЕНИЕ и няма начин да им се размине. Ако просто продаваха табла имаше начин да се измукнат с високата цена, но ако ти фактурират само труд по такива цени, няма начин да не ги осъдиш.
nasiuz написа:В тяхното писмо пише " Уведомяваме Ви,че таблото за предаване на данни в реално време е част от съоръженията за присъединяване и е собственост на ЕВН ЕР."
И във фактурата - 1. Цена за присъединяване-изграждане на система за предаване на данни и телеуправление на ел.централи.
Ако е мое ще го заведа като актив, но ако е тяхно -? Счетоводителят ме пита и аз не знам какво да му отговоря.
nasiuz написа:Аз не съм подписвал нищо а и те не са ми казвали, че трябва . Обадиха ми се ,че ще монтират таблото и не съм присъствал на монтажа .След една седмица получих фактурата ,която трябва да заплатя до 14 дни от получаването й.
Vandal написа:ЕВН са уязвими с Чл. 5 от АПК
Наредба 6 е с по-голяма сила от техния Чл. 24 от ОУ
Прилагане на нормативния акт от по-висока степен
Чл. 5. (1) Когато постановление, правилник, наредба, инструкция или друг подзаконов нормативен акт противоречи на нормативен акт от по-висока степен, прилага се по-високият по степен акт.
Мисля че там трябва да се атакуват.
Ако масово се подадат жалби до ДКЕВР, ще обърнат внимание.
Ние като асоциация сме подали няколко жалби както и сме имали тел. разговор с Тодорова
както и среща в комисията с нея. За съжаление капацитета на комисията е доста зле.
Знаят че предните управляващи са забъркали големи каши и ние като че ли не сме им приоритет.
Vandal написа:ЕВН са уязвими с Чл. 5 от АПК
Наредба 6 е с по-голяма сила от техния Чл. 24 от ОУ
Прилагане на нормативния акт от по-висока степен
Чл. 5. (1) Когато постановление, правилник, наредба, инструкция или друг подзаконов нормативен акт противоречи на нормативен акт от по-висока степен, прилага се по-високият по степен акт.
Мисля че там трябва да се атакуват.
Ако масово се подадат жалби до ДКЕВР, ще обърнат внимание.
Ние като асоциация сме подали няколко жалби както и сме имали тел. разговор с Тодорова
както и среща в комисията с нея. За съжаление капацитета на комисията е доста зле.
Знаят че предните управляващи са забъркали големи каши и ние като че ли не сме им приоритет.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта