Лоша идея за конструкция. За Испания може и да е подходяща, но за България с нейните 250 кг сняг на кв.м. е крайно слаба. Няма никакво странично укрепване. Разчита се само на рамката на модула. Освен това такова укрепване на модулите (само по периферията на дългата страна) е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО !!! Така модула няма да издържи повече от 50 кг/кв.м. сняг.
Другото впечатление - мурдарска работа. Никакво подравняване на модулите по хоризонтала. Не че ще повлияе на електропроизводството, но като видиш такава изработка, можеш да си правиш изводи и за всичко останало.
Укрепването на кабелите - ако това е крайния вариант, значи са в голяма беда. Испанците явно не са чували за ледените висулки, които при затопляне и при свличане могат да изскубят проводниците.
Таблото - много е ниско. Зимно време ще остава под снега със всички последици от това.
Въобще, така като гледам, всички проблеми на испанците ще дойдат от снега. Явно това е нещото, което е ново за тях, и с което те не са се съобразили.
Хилядите тонове изсипан трошляк са хубаво нещо, но испанците не знаят, че само след 5 години този трошляк ще е покрит с плътен килим от трева. Това също е нещо, което силно ще ги изненада, и което в Испания го няма. Според мене слагането на толкова много трошляк е напълно безсмислена инвестиция за региона на България по простата причина, че той само временно отлага проблема с тревата.
И последно - сечението на винкелите на конструкцията - вижда ми се малко. Не съм го смятал, но от опит знам, че конструкциите се получават с доста по-голямо сечение на винкелите или профилите. Гледайки тази централа стигам до извода, че това е една много ефирна конструкция, която в никакъв случай няма да издържи на българските климатични условия - сняг и вятър.