icoboss написа:...... само идиот може първо да купи земя и после да тръгне да проверява, статус на земята, възможност за регулация, начин на присъединяване, капацитет на далекопровод, и т.н.....
Това за "идиота" не съм съгласен. Казват, че човек се учи от грешките си и е важно да не ги забравя и повтаря.
Точно за това е този форум - учасниците да споделят опит и грешки, за да не ги повтарят други. Не е гаранция, че като наемеш "консултант", той ще е компетентен и няма да те подведе.
ЕРП-тата също навлизат в движение в ВЕИ. Първите становища и предварителни договори, които издаваха бяха по две - три странички и те самите предписваха присърдиняване към най-близкия дълекопровод, без да са проучили възможността и капацитета на дълекопровода (имам пример). Сега предварителните им договори са по 7-8 страници.
Важно е да не забравяме грешките си и да се учим от тях. Много е лесно да кажеш - наеми си консултант, той ще ти свърши работата. Едно е да четеш дебелите книги (в случая Наредба N6 е тъничка) и да наричаш да даваш акъл, друго е да се сблъскаш в станата наречена "Българска институция"
Поздрави и от мен