Не е ли по-важно, при съществуващия пазар на модули в България (имам впредвид оборота), да имаш контакнтно лице/партньор в Европа или още по-добре в България?
При движението на цените в момента, така или иначе няма търговец у нас, който да рискува и да импортира 1-2 контейнера на склад. 4 палета, което са по-реално количество (16-18кВп), няма как да ги импортираш от Китай. На изгодна цена, разбира се. Двата големи китайци ще ви изпратят да купите от дистрибутор в Германия

И той като си сложи маржа и транспорта отгоре, та докато стигнат до България струват горе-долу колкото японските.
И нещо друго: дори и да докарате 171 парчета от Китай, ако един два модула имат транспортни повреди, къде ще ги пращате? Вие сте на покрива при клиента на м...та си, и трябва да смените 1 модул?
Хайде да бъдем малко по-реални!
Това с Булбанк мирише от километри. Горко му на този в банката, дето се е навил да подпише някакъв договор...
Аз ако съм инвеститор, и нещо ми стане с инсталацията ще осъдя първо Булбанк, че ми е "препоръчала" доставчика и по този начин губя пари и повече... Да не говорим, че при първото проблемче, дали с ЕРП-то или с цената от ДКЕР, веднага ще спра да плащам кредита.
И ще се обърна към господина в Булбанк: цената намаля, намалявам лихвите по кредита!
Той май акъл няма!