от bsgroup » 05.07.2010 11:50
Значи ако мястото е чисто от към засенчвания (къщи, дървета и гр.) и е равен или с южен наклон за какво му е предварителен одит.
Ако е така няма да има разлика повече от 5, 6 процента в слънчевата радиация на товя терен и най -добрата в България. Примерно всички фирми занимаващи се с одити като им кажеш, че имаш имот в Област София ти казват, че няма смисъл там да се инвестира, но напук на това първата голяма централа в България беше изградена в Пауново, София Област и сега до Ихтиман се строи от същите инвеститори още по-голяма централа.
Огледай се около имота дали минава електрическо трасе 20kV, това са ниски стълбове до 8 - 9 метра височина, решетъчни или стоманенобетонни. Ако нямаш такъв електропровод в близост, или на разстояние максимум до 1000 метра няма смисъл да започваш и ПУП-а. Ако до имота минава трасе с високи решетъчни стълбове, то те са над 110 kW и нама как да се включиш към тях. Аз при покупката на първия имот порпуснах да го направя това и си купих 15 декара земя и сега няма какво да я правя, но при следващите покупки вече бях по-запознат.
В електроразпределителното дружество незнам дали ще ти кажат дали могат да те присъединят преди да имаш ПУП, защото аз подадох преди три седмици в ЧЕЗ документи за предварително проучване и в документите които ми искаха беше заповед от общината за приет ПУП и копие от самия ПУП.