от sunny_boy » 08.10.2010 14:25
В "населени места" съм имам предвид да има възможност да се строи върху всички парцели (УПИ), които се намират в строителните граници/регулацията на населеното място. Целта или желанието ми по-скоро тук е да се премахне евентуално неизгодното тълкуване на текста, които е в момента: "промишлени зони". Идеята ми е да може да се строи върху всички парцели в регулация ФЕЦ-ве с мощност не само до 30 квп, но и с мощност до 1 мгвп от малки и средни предприятия (без да се спазват всички ония усложнения залегнали в проекто-закона и които касаят големите ФЕЦ). Това мисля е целта и желанието и на болшинството от съфорумците тук.
Това съм искъл да го облека в законова форма. С оговорката, че не съм юрист, може да не съм го направил както трябва, но просто споделям каква е главната идея. Ако тя се подкрепя действително от болшинството от фирмите в този форум, тогава можем да дадем на юрист да редактира правилно предложението за промяна на проекто-закона.
Да, стопанските дворове са със статут на парцели в регулация и то с промишлено предназначение, така че те попадат в обсега на това понятие "населени места".
Според мен трябва да се насочат усилия да се постигнат тези промени в проекто-закона за ВЕИ, защото те наиситна биха облекчили работата в този сектор. Дори мисля, че тези промени са по-постижими от искането за промяна на катерията строеж за малки ФЕЦ и другите искания за промяна на ЗУТ.