Покривна или Земя е моята централа?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Покривна или Земя е моята централа?

Мнениеот Ventsislav Milchev » 11.06.2012 13:50

Здравейте,
Благодаря за страхотния форум и купищата информация която той предоставя.
Следя темите от доста време. Не съм обхванал всичките и затова пиша нова тема, а ако въпроса е засегнат преди време и аз не съм го видял се извинявам предварително.
Заел съм се със строеж на PV 30 kw като по проект около 12 са на покрива на къща която строя в момента а останалите малко над 17 са на земята пред къщата.
Въпросът ми е когато стане време за определяне на изкупната цена по коя трябва да се водя? Тази на покрив, на земя или е някакво съотношение?
Чух няколко мнения по въпроса "от хора, на хора" които са изградили подобни и са ги присъединили на покривната ( така казват )!
Изключително ще съм благодарен ако може някой да ми разясни въпроса.
Благодаря предварително,
Венцислав Милчев.
Ventsislav Milchev

Re: Покривна или Земя е моята централа?

Мнениеот Mateev » 17.06.2012 23:13

И при мене е така, но още в становището ЕОН ми се разпоредиха да направя централата с две табла, два кабела до трафопоста и присъединяване на два електромера.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Re: Покривна или Земя е моята централа?

Мнениеот Ventsislav Milchev » 26.06.2012 13:33

При мен не са разпоредили такова нещо, но ми казаха след същия въпрос в КЕЦа че имало човек от когото зависели нещата и няма утвърдена рамка, а е както си прецени.. Скоро ще имам среща и с него..
Благодаря все пак.
Лек ден,
Венци
Ventsislav Milchev

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали