Здравейте на всички!
Вярвате ли в НЛО ?
(В НЛО Искам да кажа извънземни)
Надявам се на сериозни отговори , то е необходимо за социален проект
Благодаря на всички.
Miro написа:В човешката история винаги е имало странни летящи неща - богове, ангели, херувими и прочее паплач, така че не виждам какво ще помогне вярването или невярването в тях..... Няколко пъти съм давал пример с най-техническото описание на летателен обект в древността -книгата на пророк Езекил от Стария завет
10. Така бях издигнат чак до небето и скоро стигнах до една стена от кристал. Подвижни пламъци обгръщаха нейните очертания. Започна да ме обзема ужас.
11. И после се спуснах сред пламъците.
12. Проникнах в едно пространно жилище, чиито под бе също от кристал. И стените му бяха от кристал, както и основите. Покривът му бе от блуждаещи звезди и мълнии от светлина, а в средата се виждаха огнени херувими в едно кръстосвано от бури небе. Пламъци трептяха около тези стени, а вратата беше от огън. Когато влязох в това жилище, то беше едновременно горещо като огън и студено като лед; и нямаше следа нито на щастие, нито на живот. Бях обхванат от внезапен ужас и потреперих от страх.
13. Цял разтреперан, паднах ничком към земята и имах друго видение.
14. Ето: там имаше друго едно обиталище, по-пространно от първото, всичките врати на което бяха отворени пред мен, всред трептящия пламък.
15. То бе така великолепно и неговата големина бе такава, че ми е невъзможно да опиша нито блясъка който го заобикаляше, нито неговата пространност.
16. Подът му беше от огън; отгоре блестяха мълнии и блуждаещи звезди, а таванът му беше изцяло от пламтящ огън. Аз го разглеждах внимателно и забелязах, че в средата имаше един висок трон.
17. По вид той приличаше на огромно зърно от градушка, а очертанията му наподобяваха блестящия диск на слънцето; от него излизаха гласове на херувими.
18. От този могъщ трон струяха потоци от пламъци.
http://otves.org/bg/index.php?option=co ... mitstart=2
DanielDimov написа:За Дарвиновата теория че била разбита ми се струва твърде гръмко... В науката винаги има много най-различни и тотално противоречащи си теории и в това няма нищо лошо. Теориите имат нужда да бъдат доказвани за да се считат за верни. Който не може да докаже теорията си не може да се надява на всеобщо приемане - тя ще си остане една от многото недоказани теории. Освен това в науката има един принцип че най-простото обяснение се счита за вярно. Това се прилага когато няма как за момента да бъдат доказани въпросните теории/твърдения.
Така че ако някой може да докаже че извънземни са дошли преди няколко милиарда години и умишлено са заселили земята с клетки от техния свят - моля да заповяда. Засега най-простото обяснение е че те са се създали тук. Другото обяснение, което също се подкрепя от много учени е, че живота все пак е дошъл отвън, но не донесен от по-развити същества, а просто се е повозил на комета или друг космически обект и някак си е оцелял на него по време на пътуването. Така или иначе живота все някъде се е създал първоначално - дали тук или другаде не е толкова важно. Останалото, а именно как е протекла еволюцията, се доказва непрекъснато от десетки години вече. Развитието е бавно, постепенно и в огромен мащаб (бройки) за милиарди години както на ниво организми, така и на ниво клетки. Първите живи клетки може да са били много прости и да са можели да съществуват само в супер тесни параметри на средата, но постепенно са се усъвършенствали, разширили са възможните условия в които оцеляват и лека-полека са завзели цялата планета.
Та на основния въпрос за НЛО в смисъл на извънземни - не вярвам - няма доказателства.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта