nikkki написа:не излизам по напрежение. То е 400в според документите на инвертора.
nikkki написа:Притеснявам се за тока. За него ми е думата.
nikkki написа:Казаха ми , че имало опасност да изгорят панелите ако протече ток над 15 амппера. Не твърдя, че е така - просто питам. Благодаря за отговора, но наистина проблем с напрежението няма.
KD Solar написа:Здравей,
При 10броя панели излизаш извън допустимите граници на входното напрежение.
Максимум 9 броя.
Добрата новина е - остава ти един резервен.
nikkki написа:не излизам по напрежение. То е 400в според документите на инвертора. Притеснявам се за тока. За него ми е думата. Следя напрежението от 2-3 дни и не стига над 305волта. Тока обаче не мога да измеря, защото нямам уред. Казаха ми , че имало опасност да изгорят панелите ако протече ток над 15 амппера. Не твърдя, че е така - просто питам. Благодаря за отговора, но наистина проблем с напрежението няма.
venkap написа:Панелите са 220 W, което означава - 29 V , 7 - 7.3A. Няма вероятност от претоварване по напрежение и ток, но при 10 панела мощността може да достигне 2.2 kW, което е много за този инвертор. Затова послушай съвета и остави 9 панела.
KD Solar написа:29V при MPPT при +20.
А колко е на отворена верига при -20?
venkap написа:KD Solar написа:29V при MPPT при +20.
А колко е на отворена верига при -20?
Твърдиш, че при подвързани панели към инвертора на -20 градуса, панелите могат да отдадат повече от 400 волта?
Pyramid написа:Виж, дори и да устиска на напрежението, токът може да порази инвертора. Просто, ДОСЕГА, не е бил натоварен като хората. Ама товарът се мени...
nikkki написа:Доста мнения, за които ви благодаря, но съм леко объркан.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта