vice77 написа:...а да съм напълно независим от енергото(докато позволява Слънцето).
г-н Матеев благодаря за поясненията и изчерпателната информация.Можете ли те ли да ми кажете приблизителна цена на този вид централа за 3 и 6 кв ,след като сте наясно с концепцията..доколкото разбирам е доста по-евтина?Благодаря за разплитането на питанетоMateev написа:Ако си има съществуващо електрозахранване и просто иска една част от тока да си го произвежда сам, без никакви ангажименти за съхраняване на енергия в акумулатори, нещата са много по-лесни. Просто се слага една минимална Grid Connected фотоволтаична система, изчислена на база ярък слънчев летен ден, като тази система се оставя да работи в паралел с енергийната система, но ще стои скрита зад електромера. Трябва само малко автоматика, за да не се позволи връщане на енергията в мрежата.
Ти монопола въобще няма да го откачаш - за монтирането на мрежова фотоволтаична система, каквато реално е в твоя случай, се нуждаеш от захранване от ЕРД (ЧЕЗ, ЕВН, Енерго - Про).vice77 написа: ... а когато Слънцето започва да залязва и се получи спад се пуска монопола и така.
vice77 написа:г-н Матеев благодаря за поясненията и изчерпателната информация.Можете ли те ли да ми кажете приблизителна цена на този вид централа за 3 и 6 кв ,след като сте наясно с концепцията..доколкото разбирам е доста по-евтина?Благодаря за разплитането на питанетоMateev написа:Ако си има съществуващо електрозахранване и просто иска една част от тока да си го произвежда сам, без никакви ангажименти за съхраняване на енергия в акумулатори, нещата са много по-лесни. Просто се слага една минимална Grid Connected фотоволтаична система, изчислена на база ярък слънчев летен ден, като тази система се оставя да работи в паралел с енергийната система, но ще стои скрита зад електромера. Трябва само малко автоматика, за да не се позволи връщане на енергията в мрежата.
mstoev написа:vice77:...Засечи си електромера и виж колко kWh електроенергия използваш за 24 ч. от енергийния микс който ни продават. Ако имаш и фактури по отделните месеци ще е още по-добре. С уред за измерване на мощността си замери мощностите на отделните консуматори и времето за което те работят.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта