Плащане по фактура

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Плащане по фактура

Мнениеот fe2_vanio » 27.11.2014 11:14

Понеже съм нов в тези процедури, да попитам.Дал съм на ЕВН e-mail, по който да ми изпратят данните за произведената от централата фактура.Някаква идея кога изпращат тези данни?Издавам им фактура(електронна) и им я изпращам.Има ли други документи, които трябва да им изпратя заедно с фактурата?След колко време се случва самото плащане от тяхна страна?Предварително благодаря!
fe2_vanio

Re: Плащане по фактура

Мнениеот sunny_boy-2 » 27.11.2014 14:29

Малко е неразбираемо това което си написал, затова ще ти напиша последователността на документооборота, а пък дано да е това, което питаш.
След като си дал имейл на ЕВН, на него в срок от 3 работни дни трябва да ти изпратят протокол (подписан от тях), след което разпечатваш в два екземпляра и подпишеш също - един за теб и един за тях, издаваш фактура и заедно с подписания от теб протокол изпращаш двата документа. Междувременно може да сканираш фактурата и да я изпратиш на посочения от ЕВН имейл. Ако е фактурата е електронна, то те могат да си я разпечатат по всяко време след издаването и. Плащането се извършва в срок до 7 работни дни от получаването на фактурата и подписания протокол, така е по договор и до скоро беше така, в последните няколко месеца седемте работни дни са не по-малко от 8-9 работни дни и парите се получават към 17-18 число на месеца, следващ месеца на производство и от тук вече си закъснял с плащането на ддс-то и се начислява лихва за просрочие.
sunny_boy-2

Мнениеот fe2_vanio » 29.11.2014 12:32

Благодаря за информацията.Ами те нищо не са ми изпращали на мейла(29.11.2014), но предполагам тези дни ще изпратят информацията.Ако съм разбрал правилно последователността:
1.Изпращат ми на мейла протокол+данни за произведената енергия
2.Разпечатвам протокола и заедно с фактурата им ги изпращам на тях
3.В срок от ала бала работни дни ми превеждат сумата по посочената банкова сметка на фирмата
Благодаря Ви за съдействието.Много полезен форум!!!
п.с.Какво правим, ако не ми се занимава с куриери и искам всичко да е електронно, самия протокол пак ли подписан с електронния подпис им го изпращам?
fe2_vanio

Мнениеот fe2_vanio » 30.11.2014 22:32

Търсих информация, но не намерих и затова питам Вас.На каква изкупна цена са присъедини централи от началото на юни 2012 към ЕВН?
Предварително благодаря!
fe2_vanio

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали