Добра новина

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Добра новина

Мнениеот Mateev » 20.12.2007 21:53

Не мога да се сдържа и ще ви кажа една новина. Понеже източника е тайна, приемете го като надежден слух.

И така: В парламента вече има комисия, която заседава и бистри въпроса с глобата, която може да ни наложи евросъюза за парниковите газове и неизпълняване на задълженията ни по ВЕИ. Или вече ни е наложил такава глоба или се кани да ни наложи, ако не изпълним някакви показатели. Не знам точно, защото информацията не е от първа ръка. Но е факт, че заседават и трябва да излязат с някакво становище. Информацията (клюката) вече се предава и препредава от уста на уста и от ухо на ухо. Става въпрос глоба с 6 цифрена сума в евро.

Та вече се обсъжда въпроса за по-добро стимулиране на бизнеса при изграждането на енергийни обекти с ВЕИ. В това число и повишаването на изкупните цени на електроенергията от ВЕИ, увеличаването на субсидиите и подобряването на законодателството. И предвид огромния размер на глобата, не е изключено този път наистина да има драстично подобряване на съществуващото положение.

Използвам момента, за да пожелая ЩАСТЛИВА И ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички настоящи и бъдещи фенове на слънчевата енергетика в България. Нека ДЯДО КОЛЕДА, в лицето на ДКЕВР, ви донесе много здраве, радост, щастие и високи изкупни цени. И нека слънцето не слиза от небосклона поне още 12 години. И нека вятъра малко се поуспокои, че ми писна от хвърчащи перки и позиционери. Пък ако има бог, нека да го помолим да завърти малко потенциометъра на слънчевата радиация и да даде някой друг киловатчас в повече на нещастните български инвеститори. И нека да вдигне мъглите от София, че там са най-богатите инвеститори.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1kka » 20.12.2007 22:01

Това наистина е новина, която моментално залепи усмивката на лицето ми! Благодаря за нея и за чудесните пожелания отправени по случай, един от най-красивите празници! Дано ни огрее скоро!

Весели празници на всички съфорумцим администратори и модератори!!!

Поздрави,
Константин Ангелов
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Re: Добра новина

Мнениеот Lupus » 20.12.2007 23:12

Mateev написа:Не мога да се сдържа и ще ви кажа една новина. Понеже източника е тайна, приемете го като надежден слух.
.......
Та вече се обсъжда въпроса за по-добро стимулиране на бизнеса при изграждането на енергийни обекти с ВЕИ. В това число и повишаването на изкупните цени на електроенергията от ВЕИ, увеличаването на субсидиите и подобряването на законодателството. И предвид огромния размер на глобата, не е изключено този път наистина да има драстично подобряване на съществуващото положение.

Използвам момента, за да пожелая ЩАСТЛИВА И ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички настоящи и бъдещи фенове на слънчевата енергетика в България. Нека ДЯДО КОЛЕДА, в лицето на ДКЕВР, ви донесе много здраве, радост, щастие и високи изкупни цени. И нека слънцето не слиза от небосклона поне още 12 години. И нека вятъра малко се поуспокои, че ми писна от хвърчащи перки и позиционери. Пък ако има бог, нека да го помолим да завърти малко потенциометъра на слънчевата радиация и да даде някой друг киловатчас в повече на нещастните български инвеститори. И нека да вдигне мъглите от София, че там са най-богатите инвеститори.

От устата твои в ушите Божи!
Пожелавам и аз на всички весела Коледа и успешна и щастлива Нова година! :santa:
Lupus

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали