монетизация на сайта

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

монетизация на сайта

Мнениеот estqwerty » 22.02.2008 20:31

е крайно време беше.
въпреки че говорим за жълти стотинки - предполагам резултатите ще ви изненадат ;) и ще задминете добива от 2, 3 може и 5 кW централа :)

това каре горе е крайно недостата4но - сложете още между постовете поне да избиете някой друг модул.

за съжаление форумите не са никак добър формат но могат да се постигнат добри резултати - имате кдърни и жадни за информация читателли.

аз ли4но съм доволен от гоогле. на прав път сте.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот Tsvetko » 23.02.2008 06:51

Еstqwerty може би има известно право за ирония. Не бива обаче да забравя, че форумът е предназначен да набира бъдещи клиенти на фирмата-собственик , а не е за черните ни очи. Като се проследят внимателно постингите на представителите й, ще се уверите в това, в което обаче няма нищо лошо. На война като на война. Важното е да няма навиране в очите на груби "покани", които предизвикват досада. Засега има само наченки за подобно поведение, които умело се прикриват. Похвално!
Tsvetko

Мнениеот Mateev » 24.02.2008 21:46

Поддръжката на форума ни струва много пари както като трафик и WEB хостинг, така и като работно време. И естествено като собственици на форума имаме право да си правим както скрита, така и явна реклама. А това че поставихме и Google - какво лошо има в това. Така и нашите конкуренти имат шанс да се рекламират във форума.

Ползата за потребителите е в голямото количество безплатна за тях информация. Но сиренето е с пари. И все някой трябва да плаща. Като гледате мачове или филми по телевизора, жалвате ли се от рекламата? Тя е просто едно необходимо зло, благодарение на което потребителите имат някакви безплатни ползи. Какво да се прави. Всичко това се нарича пазарна икономика. Може и да не е най-доброто, което е измислило човечеството, но по добро засега няма.

А на който му пречи рекламата - спира телевизора или сменя канала. Аз лично я пренебрегвам. Влиза през едното ухо и излиза през другото. Но понякога има клипчета, които ме кефят. Същото и с форума. Благодарение на Google вече попаднах на 2-3 много полезни сайта, които иначе нямаше да намеря. Явно и други потребители се възползват. Ежедневно има по 20-30 клика на рекламите на Google. Следователно това, че има няколко линка на Google, е от полза за посетителите на форума.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот estqwerty » 24.02.2008 23:19

Явно не сме се разбрали - в моя пост няма ирония - напротив ПОЗДРАВЯВАМ Ви!

Както казах избора ви /гоогле/ е правилен.

Ок за да ме разберете - в момента месечните ми печалби от гоогле се равняват на добива на 1кW централка. /това е малка сума и не искам да бъде разбирано като хвалене - просто правч сравнение/

Това е и причината да се радвам - форума има двете неща които са необходими за да се постигне добра доходност от гоогле - съзнателно или не г-н Матеев е събрал огромно количество КАЧЕСТВЕНА информация и доста потенциални читатели и клиенти.
Перфектната комбинация.
Малко или много това пише в всички дебели сео книги :)

Поста ми беше за това че ИМА как да се подобрят нещата - според мен каретата са малко и забутани - това и продиктува първият ми пост.

Форума има огромен потенциал.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Назад към Свободни теми и дискусии