Ямното торище е анаеробно, и моята информация е, че тор се получава по-бавно в него. Моето е аеробно, надземно торище, и както се вижда тор се получи за по-малко от една година. До колкото знам и на Ферди торището е ямно, така че очаквам нейната и вашата опитност в това отношение, г-н Матеев

пък може и аз да направя ямно торище.
Струва ми се , че в подземните торища не работят червеи. В надземните работят, и спомагат за по-бързото обработване на материала.
Аз също имам поляна и райграс за косене - това е основния материал. Освен това и ние отделяме битовия отпадък на биологичен, стъклен, пластмасов, хартиен и метален. И ние имаме овошки и градина - миналата година зелето ми не стана, и полузавитите зелки отидоха директно във втория отсек на торището

Овошките са ни още малки, и нямаме чак толкова плод засега, че да имаме и фира за торището.
Все още не съм разбъркал втория отсек, където материала е на един по-ранен етап на разлагане. Имам опасения, че там вероятно са се заселили мишки. дано не са...
Цялата работа си е един гъдел - да си произвеждаш собствен материал за наторяване, и затова споделям тук - надявам се, че темата не е досадна за съфорумците.