ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Мнениеот Блудният син » 03.10.2014 14:27

Въпросът беше друг, май. Ще хвърлиш ли един поглед отново?
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Foton » 03.10.2014 17:10

Блудният син написа:За тези, дето ме хулят:
Сега прегледах още ред други теми и си задавам въпроса:
- Добре, а браншът, като цяло, Е ли конкурентоспособен, или не е? защото, което виждам, ВСИЧКО се базира на обещание за преференции и схеми за подпомагане. + ред подробности но, основно, сякаш ...
...сякаш, ако не е нечия политика, икономически, без субсидии и преференции, щеше да има няколко скромни ентусиасти и-до там.

Та, какво такова сте направили, дето е самостоятелно и само по себе си достатъчно ефективно, за да няма нужда някой с нещо допълнително да го крепи? С държава, банки и политици зад гърба си, явно, може - въпросът е:

- А БЕЗ ТЯХ?

- Че сте ми много и критични, и обидчиви, и претенциозни. "Дайте да го унищожим този".

Ох..Тошко...
Бях решил наистина да те удостоя с презрение, но от горното виждам, че не си схванал основни неща, а пък четеш тоя форум...
За теб и за останалите червени кратуни ще го обясня в най-синтезиран вид:
1. ВЕИ бизнеса и по-точно фотосоларните инсталации не са предназначени пряко да се конкурират с всички производители на ток. При тях производителя произвежда ток по конкретно определена технология. И държавата, като такава, се явява клиентът, който търси точно този ток (заради стратегията 20-20...). Тук не става дума за преференции или подпомагане. Просто държавата сключи едни договори и си купи това, което и трябваше. После каза "ама аз май се прецаках" и реши да се държи като "римлянин" на бит пазар...
2. Познавам много, ама много, хора които работят и в тоя бранш. Мисля, че 99% от тях са направили доста повече неща (ако щеш и пари) в други области, дето държавата няма пръст. Така, че айде да не си мерим...панелите.

P.S. Кога най-сетне модератора ще забърше тая помия, наречена тема "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" ?
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 03.10.2014 17:39

Foton написа:
Блудният син написа:За тези, дето ме хулят:
Сега прегледах още ред други теми и си задавам въпроса:
- Добре, а браншът, като цяло, Е ли конкурентоспособен, или не е? защото, което виждам, ВСИЧКО се базира на обещание за преференции и схеми за подпомагане. + ред подробности но, основно, сякаш ...
...сякаш, ако не е нечия политика, икономически, без субсидии и преференции, щеше да има няколко скромни ентусиасти и-до там.

Та, какво такова сте направили, дето е самостоятелно и само по себе си достатъчно ефективно, за да няма нужда някой с нещо допълнително да го крепи? С държава, банки и политици зад гърба си, явно, може - въпросът е:

- А БЕЗ ТЯХ?

- Че сте ми много и критични, и обидчиви, и претенциозни. "Дайте да го унищожим този".

Ох..Тошко...
Бях решил наистина да те удостоя с презрение, но от горното виждам, че не си схванал основни неща, а пък четеш тоя форум...
За теб и за останалите червени кратуни ще го обясня в най-синтезиран вид:
1. ВЕИ бизнеса и по-точно фотосоларните инсталации не са предназначени пряко да се конкурират с всички производители на ток. При тях производителя произвежда ток по конкретно определена технология. И държавата, като такава, се явява клиентът, който търси точно този ток (заради стратегията 20-20...). Тук не става дума за преференции или подпомагане. Просто държавата сключи едни договори и си купи това, което и трябваше. После каза "ама аз май се прецаках" и реши да се държи като "римлянин" на бит пазар...
2. Познавам много, ама много, хора които работят и в тоя бранш. Мисля, че 99% от тях са направили доста повече неща (ако щеш и пари) в други области, дето държавата няма пръст. Така, че айде да не си мерим...панелите.

P.S. Кога най-сетне модератора ще забърше тая помия, наречена тема "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" ?

1. ИМЕННО. Не са, защото са доста скъпи и - без субсидия, изградени по 4-4500 EUR/kWp , я се, я не се изплатят и за 15 години. ЗА ТОВА питах.
2. Отново, имах предвид бранша. Разбира се, с друга тематика, и сега може да се конкурира човек. След като виждаме какво става с цени, договори , такси и др - кое е това читаво нещо В БРАНША, което всеки, дето скача в/у мен, е направил тъй, щото да се изплати в естествени, ПАЗАРНИ условия И В ОБОЗРИМО БЪДЕШЕ?
- Иначе, ГРАН МЕРСИ, дето си така загрижен, ама ако чаках някой тук да ми решава въпросите, да съм гушнал букета.
И ГРАН МЕРСИ /отново/ на Матеев, дето едно време се държа като мъж на място.

3. Вярвам, АКО не ви се пишеше тук, нямаше да пишете. И свободата да закрие темата никой не е отнемал от този, у когото е.
4. Поправете ме, ако греша но...Буболинка1, Матеев, Ти, Фотонски, Вандалът, venkap, КД СОлар /хайде, още един или двама, да ми простят, че не се сещам точно сега/ и - край. ТОВА сте, дето така сте ме "заобичали". От /скоро гледах, настъпила промяна/ към 2800 регистрирани. Очертаха се поне 3-ма, с които общувам и по други канали, с малко по-различно от "общото" ви мнение. Влизат, попрочитат, ама - споделяха ми - не им се занимавало особено да пишат, огорчени и отблъснати са нещо, пак от великите разбирачи на място. "Сдържали се" били.

Накратко, правете каквото ще правите ама точно на обидени, засегнати, та разсипани недейте се прави, не ви отива.

P.S.
Когато в една друга тема предложих конкурс и награда за разработки в областта и казах, че се включвам от тук с 1000 лв, бях напълно сериозен. Както и с номинацията си за член на журито. Намирам го за инвестиция. Някаква. За доброто на бранша. И уточнявам: ПО НИКАКЪВ НАЧИН няма да участвам в конкурса, само декларирам свой някакъв дял. И вие, вместо да мрънкате, да бяхте сторили нещо подобно...или по-добро, примерно.
-Да видим, що за "ентусиасти" сте.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 06.10.2014 13:38

Изборите преминаха, "необходимото зло" победи. За пореден път.
ХА ДА ВИДИМ, как ще процъфтяваме с него. Особено тези, комуто бе най-"необходимо". :?
Блудният син

Мнениеот Mateev » 06.10.2014 19:25

Това което се случи на изборите беше логично. Народа не иска старите управници, но няма достатъчно добър избор на нови, така че в парламента се набутаха всякакви все още "неизследвани" играчи, на които тепърва ще им сърбаме супата.

Иначе пак повтарям - съвременното общество е един много сложен организъм, с хиляди сложни и добре балансирани взаимовръзки. Корупцията е едно зло, но тя е част от целия организъм, и не се знае как той би работил без нея.

Ха-ха само за пример - ти би ли се съгласил някой хирург да ти изреже ануса, защото излизащото от него мирише лошо? Хайде - докажи че си здравомислещ човек, и върви да ти изрежат или зашият ануса. Без анус ти ще си най-добре миришещия мъж на планетата. Ако го направиш - ще ти повярвам и за твоето "експериментално лекарство".
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 06.10.2014 21:35

Mateev написа:Това което се случи на изборите беше логично. Народа не иска старите управници, но няма достатъчно добър избор на нови, така че в парламента се набутаха всякакви все още "неизследвани" играчи, на които тепърва ще им сърбаме супата.

Иначе пак повтарям - съвременното общество е един много сложен организъм, с хиляди сложни и добре балансирани взаимовръзки. Корупцията е едно зло, но тя е част от целия организъм, и не се знае как той би работил без нея.

Ха-ха само за пример - ти би ли се съгласил някой хирург да ти изреже ануса, защото излизащото от него мирише лошо? Хайде - докажи че си здравомислещ човек, и върви да ти изрежат или зашият ануса. Без анус ти ще си най-добре миришещия мъж на планетата. Ако го направиш - ще ти повярвам и за твоето "експериментално лекарство".

Съвсем логично беше, каквото се случи, ТОВА казвам и аз. С такъв материал и с такова отношение - до там, нищо по-естествено.
И, да, сложен организъм е обществото. Само че, всякакви язви трябва да се лекуват овреме, преди да са убили този организъм. Не помага да се потулят проблемите. Рано или късно, изплуват и става страшно. Виж, анусът...
ТОЙ те освобождава от гадостите. Мирише зле онова вътре в теб и ТО трябва отнякъде да те напуска. Иначе, се задръстваш и/или и/ експлодираш та, не ти препоръчвам да си го изрязваш, зашиваш или каквото още си му мислиш там. Всеки експеримент е на твой риск.
Такива работи, г-н Матеев. Оцених хумора ти, някъде около тройчица-спасителка. Жив и здрав.
Блудният син

Мнениеот fu4ko » 06.10.2014 21:50

Когато няма добър да не кажа никакъв избор да не се гласува,да подпишат декларацията нотариално заверена и така.Организмът ще работи много добре без корупция.Г-н Матеев напоследък само за корупция говорите.Започвам да се съмнявам че не ви е чиста работата.Корупцията трябва да се изкорени за да не могат богаташите да я използват и мачкат бедните.Някой ден ще му писне на някой човечец и ще си сложи главата в торбата и ще направи едно добро дело когато не може да се справи срещу корупцията.Съгласен съм с Блудното синче.Язвите трябва да се лекуват и премахнат навреме!Боко тиквата ще ни дооправи,няма страшно.Глупаците пак го избраха.Не искаха стари мутри пък пак ги избират.Те тва не моа го разбера!
fu4ko

Мнениеот Mateev » 06.10.2014 22:08

Хем сте прави с Pyramid, хем не сте. Аз също съм против корупцията и против всички други недостатъци на съвременното общество. Аз обаче се опитвам да разсъждавам комплексно. Ясно осъзнавам, че освен моята камбанарийка, и тази на Pyramid и другите "борци" против неправдите, съществуват още 8 милиона други камбанарийки, и главата зад всяка една от тях разсъждава по РАЗЛИЧЕН НАЧИН. Ами това е ДЕМОКРАЦИЯТА - всеки има право на мнение, различно от това на останалите. И най-важното - ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ГЛАС, когато се избират мафиотите и популистите, които ще ни управляват.

Ето Pyramid загуби голяма част от времето си, за да ни убеждава в "истината", така както изглежда от неговата камбанарийка. Загуби и част от достойнството си, доброволно оставяйки се да го обиждаме, без при това той да отговоря със същото. За това между другото съм му благодарен - евала, няма да си кривя душата. Въпросът е какво успя да постигне? Струваше ли си тази негова саможертва?

Как можем да го променим това "несправедливо" общество, след като голям процент от избирателите са склонни да си продадат гласа за 20 или 50 лева? Ама били "необразовани", били "глупави, прости, тъпи" и т.н. Почти е сигурно, че всеки един от нас си го мисли това, ама бъдете сигурни, че тези избиратели си мислят същото и за нас, уж "умните" представители на бизнеса. Къде е истината? Кое крив и кой - прав?

Няма отговор на този въпрос. Ако един човек започне да си мисли, че е обраден от луди и олигофрени, крайно време е да се замисли дали лудия олигофрен не е той самия. Това го казвам като самоирония, защото наистина аз самия понякога си мисля, че всички около мене са олигофрени...............

Като цяло - живота продължава. За добро или за лошо ще му гледаме сеира на това, което ще се случва във висшите кръгове на власта..... Някога в далечното бъдеще може би някой историк ще напише едно изречение за това, което се случва в момента, и почти сигурно е, че в това изречение ще присъствува името на Бойко Борисов, а не това, че народа е постъпил глупаво. Представата на бъдещите поколения за нас ще е нещо от типа на "овце", "стадо" или любимата ми думичка - олигофрени.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 07.10.2014 12:34

първо, да благодаря за добрите думи и на двама ви.
И, второ, след време ще се види това, което е стигнало до прага на видимост. Ако удостоверим с поведението си, че сме недостойни, стадо, овце, олигофрени и др. за такива ще ни броят и хората след нас. Затова, да правим, каквото трябва, пък /някой ден/ ще стане, каквото е писано.
Блудният син

Мнениеот fu4ko » 07.10.2014 13:28

Кога ли ще дойде този ден.Дано да го доживеем.Дано да стават все повече прогледналите.
fu4ko

Мнениеот Блудният син » 09.10.2014 15:40

От една друга тема /т.е., пиша НЕ ТАМ/ :

Vandal написа:Този път с таксата ще бъдат обложени не само ВЕИ централите, а всички дружества, произвеждащи електричество.

sunny_boy-2 написа:Пак ще падне в съда, въпрос на време ще е, щом е такса и срещу нея не се предоставя услуга. Щели да дават на бедните като помощ, стимулират мързела по този начин, недей да работиш, ние ще ти дадем пари, ще вземем от богатите и готово. По тая логика и аз имам нужда от помощ, не ми стигат няколко стотин хиляди за бентлито, което съм си харесал.

petyostoev написа:Още не са върнали парите по незаконните такси,които съда отмени и точат зъби за нови.Между другото има ли някой спечелил и на втора инстанция за връщане на такса достъп?

sunny_boy-2 написа:Има но с ЕВН, там случая е малко по-различен от другите ерп-та. Без да водите дела няма да ги върнат доброволно.

forum написа:http://banks.dir.bg/2014/10/09/news17550335.html

Хора, ВИЕ сте велики оптимисти. Не да им го турите, превключвайки /един вид/ от това, което могат да обложат /т.к. ВСИЧКИ търгуват през стандартизирани електромери, СОБСТВЕНОСТ на търговеца /егати конфликта на интереси/ към такова, дето хем го има, хем го ползват - за което ви плащат - хем тарикатите не могат да го прилапат...Ами да се борите. Борбата е хубаво нещо, шоу да има. Зрелище. Ефектът /хлябът в уравнението/ - спорен. Харесвам ви.

...Ама живеем в България /Абсурдистан/.
Блудният син

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии