Блудният син написа:За тези, дето ме хулят:
Сега прегледах още ред други теми и си задавам въпроса:
- Добре, а браншът, като цяло, Е ли конкурентоспособен, или не е? защото, което виждам, ВСИЧКО се базира на обещание за преференции и схеми за подпомагане. + ред подробности но, основно, сякаш ...
...сякаш, ако не е нечия политика, икономически, без субсидии и преференции, щеше да има няколко скромни ентусиасти и-до там.
Та, какво такова сте направили, дето е самостоятелно и само по себе си достатъчно ефективно, за да няма нужда някой с нещо допълнително да го крепи? С държава, банки и политици зад гърба си, явно, може - въпросът е:
- А БЕЗ ТЯХ?
- Че сте ми много и критични, и обидчиви, и претенциозни. "Дайте да го унищожим този".
Foton написа:Блудният син написа:За тези, дето ме хулят:
Сега прегледах още ред други теми и си задавам въпроса:
- Добре, а браншът, като цяло, Е ли конкурентоспособен, или не е? защото, което виждам, ВСИЧКО се базира на обещание за преференции и схеми за подпомагане. + ред подробности но, основно, сякаш ...
...сякаш, ако не е нечия политика, икономически, без субсидии и преференции, щеше да има няколко скромни ентусиасти и-до там.
Та, какво такова сте направили, дето е самостоятелно и само по себе си достатъчно ефективно, за да няма нужда някой с нещо допълнително да го крепи? С държава, банки и политици зад гърба си, явно, може - въпросът е:
- А БЕЗ ТЯХ?
- Че сте ми много и критични, и обидчиви, и претенциозни. "Дайте да го унищожим този".
Ох..Тошко...
Бях решил наистина да те удостоя с презрение, но от горното виждам, че не си схванал основни неща, а пък четеш тоя форум...
За теб и за останалите червени кратуни ще го обясня в най-синтезиран вид:
1. ВЕИ бизнеса и по-точно фотосоларните инсталации не са предназначени пряко да се конкурират с всички производители на ток. При тях производителя произвежда ток по конкретно определена технология. И държавата, като такава, се явява клиентът, който търси точно този ток (заради стратегията 20-20...). Тук не става дума за преференции или подпомагане. Просто държавата сключи едни договори и си купи това, което и трябваше. После каза "ама аз май се прецаках" и реши да се държи като "римлянин" на бит пазар...
2. Познавам много, ама много, хора които работят и в тоя бранш. Мисля, че 99% от тях са направили доста повече неща (ако щеш и пари) в други области, дето държавата няма пръст. Така, че айде да не си мерим...панелите.
P.S. Кога най-сетне модератора ще забърше тая помия, наречена тема "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" ?
Mateev написа:Това което се случи на изборите беше логично. Народа не иска старите управници, но няма достатъчно добър избор на нови, така че в парламента се набутаха всякакви все още "неизследвани" играчи, на които тепърва ще им сърбаме супата.
Иначе пак повтарям - съвременното общество е един много сложен организъм, с хиляди сложни и добре балансирани взаимовръзки. Корупцията е едно зло, но тя е част от целия организъм, и не се знае как той би работил без нея.
Ха-ха само за пример - ти би ли се съгласил някой хирург да ти изреже ануса, защото излизащото от него мирише лошо? Хайде - докажи че си здравомислещ човек, и върви да ти изрежат или зашият ануса. Без анус ти ще си най-добре миришещия мъж на планетата. Ако го направиш - ще ти повярвам и за твоето "експериментално лекарство".
Vandal написа:Този път с таксата ще бъдат обложени не само ВЕИ централите, а всички дружества, произвеждащи електричество.
sunny_boy-2 написа:Пак ще падне в съда, въпрос на време ще е, щом е такса и срещу нея не се предоставя услуга. Щели да дават на бедните като помощ, стимулират мързела по този начин, недей да работиш, ние ще ти дадем пари, ще вземем от богатите и готово. По тая логика и аз имам нужда от помощ, не ми стигат няколко стотин хиляди за бентлито, което съм си харесал.
petyostoev написа:Още не са върнали парите по незаконните такси,които съда отмени и точат зъби за нови.Между другото има ли някой спечелил и на втора инстанция за връщане на такса достъп?
sunny_boy-2 написа:Има но с ЕВН, там случая е малко по-различен от другите ерп-та. Без да водите дела няма да ги върнат доброволно.
forum написа:http://banks.dir.bg/2014/10/09/news17550335.html
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта