Здравейте,
Значи от доста време се интересувам от енергийни производители ( демек заводи за боклуци, заводи за преработка на пластмаса и т.н). След това се насочих кам фотоволтаичнми централи и се интересувам живо от тях, защото мисля че дават по голяма възможност за хора които не са от обръча от фирми от власта. Та да си дойдем на думата,прочетох абсолютно целия форум и искам да зачекна някои теми които ме безпокоят. Първо защо почти нищо не се коментира за субсидии в БГ, все още не съм почнал старателно да издирвам субсидии за PV но ня няколко места пише че има ( и в site на министерството на околната среда и водите). Мисля че това е едно ако не най важното за инвестицията в PV и не мога да повярвам че в Гърция има субсидии от 40-60% в зависимост от района а в БГ няма нищо. Второ за изплащането на една централа еднакво важно е и CO2 които спестява вашата централа и тук във една от темите Матеев беше написал че не могат да се продават но такова нещо няма в нито един закон в БГ а точно обратното даже има таблица със цифри за следващите 6 години за 1MW произведена енергия какво количество се спестява ( демек какво количество може да се продава) .